Τρίτη 31 Ιούλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα βραβεία ψεύδους και υποκρισίας

Φεστιβάλ ψεύδους και υποκρισίας. Αυτός θα μπορούσε να είναι ο τίτλος των γεγονότων αυτής της βδομάδας. Ομως το φως της Γένοβας έπεσε πάνω στους δούλους του Μεγάλου Αφεντικού και δεν τους επιτρέπει να κρύψουν τη γύμνια τους και τον πανικό τους. Γιατί η Γένοβα τους στράβωσε με τη λάμψη της. Περίμεναν μια αντίδραση του λαού όμοια με τις κατά καιρούς αντιδράσεις στα διάφορα αντιλαϊκά μέτρα.

Η Γένοβα όμως ήταν μια αποκάλυψη. Μπορεί να έχει ξεσήκωμα, μπορεί να έχει αγανάχτηση, μπορεί να έχει διαμαρτυρία όπως όλες οι διαδηλώσεις και λαϊκές κινητοποιήσεις αλλά φανέρωσε και επιβεβαίωσε κάτι που τρομάζει τους «έχοντες και κατέχοντες». Κι αυτό είναι η ωριμότητα και η συνείδηση. Η Ταξική Συνείδηση. Ολοι όσοι ήταν εκεί ξέρουν ότι ο αγώνας για επιβίωση είναι μονόδρομος. Και υπάρχουν εκατομμύρια εφεδρείες που δεν ήταν στη Γένοβα. Οσο πιο γρήγορα ενωθούν οι δυνάμεις αυτές τόσο λιγότερος πόνος και θύματα θα υπάρξουν.

Εδώ θα κάνω μια παρένθεση για να μοιραστώ μαζί σας κάτι σκέψεις που κατά καιρούς πέρασαν από το μυαλό μου και που ίσως πέρασαν κι από το δικό σας. Αναρωτήθηκα πολλές φορές γιατί η αμερικανική κυβέρνηση, που δε διστάζει μπροστά στα πιο αποτρόπαια εγκλήματα, που βομβαρδίζει πόλεις δολοφονώντας άμαχο πληθυσμό, χρησιμοποιεί βόμβες που θα δηλητηριάζουν και θα αφανίζουν ολόκληρες περιοχές για χρόνια, που καταδικάζουν σε θάνατο από πείνα μικρά και μεγάλα έθνη, αποσκοπώντας να ανοίξουν καινούριες αγορές και δρόμους για τα πετρέλαια, γιατί σώνει και καλά θέλει να μας πείσει ότι επιτελεί θεάρεστο έργο; Πείθεται κανείς; Ελπίζω όχι. Γι' αυτό οι Αμερικάνοι πήραν το Διεθνές βραβείο Ψεύδους και Υποκρισίας. Γιατί δε λένε: «Ετσι μας γουστάρει». Γιατί γελοιοποιούνται λέγοντας ψέματα που κανείς δεν πιστεύει. Δυο πράγματα περνάν από το νου μου. Το ένα είναι ότι θέλουν να κρατήσουν τον αμερικανικό λαό στο σκοτάδι ώστε να τον έχουν σύμμαχο και το δεύτερο ίσως είναι γιατί πιστεύουν ότι υπάρχουν πολλοί εξευτελισμένοι υποταχτικοί στον κόσμο που θα ασπαστούν και θα χρησιμοποιήσουν τα «επιχειρήματά» τους. Θέλουν να δημιουργήσουν μια καινούρια ράτσα ανθρώπων που θα λένε «ναι» σε όλα.

Αλλά μη φεύγετε γιατί έχουμε και εθνικά βραβεία. Θα πούμε για το ελληνικό όπου πρόσθεσαν κι ένα τρίτο άθλημα: Το άθλημα της γελοιότητας. Ας δούμε μερικές φάσεις αρχίζοντας από τον Μπερνς που μας αποχαιρέτησε με μια συνέντευξη στο MEGA. Μας είπε λοιπόν φεύγοντας, τη γνώμη του για την Ελλάδα και τους Ελληνες. Εγκωμίασε τους κ.κ. Α. Τσοχατζόπουλο και Γ. Παπανδρέου. Μόνο επαίνους είχε γι' αυτούς. Για τον κ. Παπανδρέου ειδικά, είπε ότι παλεύει με πείσμα για τα ελληνικά συμφέροντα. Αυτό το τελευταίο, αν δεν τους δω να χορεύουνε μαζί, δεν το πιστεύω. Εστω κι ένα ταγκό ή φοξ-τροτ. Μας είπε και για την τρομοκρατία και παραπονέθηκε γιατί η «Ελευθεροτυπία» δημοσιεύει τις προκηρύξεις των τρομοκρατών. Μας είπε ότι όλοι πρέπει ν' αγωνιστούμε κατά της τρομοκρατίας!! Προσπάθησα να πάρω γραμμή για να του πω ότι όταν είχε έρθει ο προηγούμενος αρχιτρομοκράτης στην Αθήνα, ο Κλίντον, στείλαν τα ΜΑΤ να σπάσουν τα κεφάλια του κόσμου και να πνίξουν την Αθήνα στα δακρυγόνα. Είπε επίσης, ότι από τις εφημερίδες, μόνο ο «Ριζοσπάστης» δε συμφωνεί με καμιά από τις αμερικανικές ενέργειες. Μάταια προσπάθησα να πάρω πάλι το τηλέφωνο να του πω ότι αν φύγουν από την Ελλάδα και τα Βαλκάνια και μας αφήσουν να ζήσουμε ειρηνικά, ο «Ριζοσπάστης» θα τους χειροκροτήσει. Θα κατέβω κι εγώ στους δρόμους. Θα με κρατά ο Αποστόλης, που είναι νεότερος... κατά τρεις (3) βδομάδες!

Δυστυχώς μάς μένει λίγος χώρος για το ελληνικό πρωτάθλημα. Θα πούμε μόνο για τον πρωταθλητή μας τον κ. Σημίτη, που πήρε το χρυσό βραβείο στο καινούριο άθλημα. Στο άθλημα της Γελοιότητας. Αυτός πήγε στη Γυάρο. Ο πρωθυπουργός του Τρομονόμου, του Ασφαλιστικού, της Απαγόρευσης της Απεργίας, ο συνεργάτης των Αμερικανών στην εξόντωση ενός υπερήφανου και ανεξάρτητου γειτονικού λαού, ο παρακαλών, υποσχόμενος και ικανοποιών το ΣΕΒ και τους Τραπεζίτες, πήγε στη Γυάρο... να τιμήσει!... τα θύματα της ολιγαρχίας!! Ελα καρδιά στον τόπο σου. «Αποστόλη, σκάσε. Δεν μπορώ να το γράψω έτσι».

Να προλάβω δυο λόγια ακόμα. Εφερε με ελικόπτερο στη Γυάρο τον Νταλάρα να τραγουδήσει. Μα ο Νταλάρας έχει πολύ ωραία φωνή αλλά δεν έχει το κύρος του κ. Ευάγγελου Γιαννόπουλου που θα πήγαινε τζάμπα και θα τραγουδούσαν μαζί το Γοργοπόταμο, πρίμο σεγκόντο.

Και τι πιο γελοίο που στην επιθυμία του να φανεί και αριστερός, παρακαλεί για συνεργασία ορισμένους «αριστερούς», που ήδη, με διάφορους τρόπους τον υποστηρίζουν.

Αντε γεια.


Του
Τίτου ΒΑΝΔΗ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ