Τρίτη 31 Ιούλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Η πάλη στο εθνικό πεδίο «αιμοδότης» του διεθνούς κινήματος

Ο «Ρ» αναδημοσιεύει τη συνέντευξη, που παραχώρησε χτες στα «Νέα», η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Εφ' όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, στην εφημερίδα «Τα Νέα» της Δευτέρας και στον δημοσιογράφο Γιάννη Διακογιάννη. Η συνέντευξη, που παρατίθεται αυτούσια παρακάτω, αφορά στις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις της Γένοβας τη συμμετοχή της ελληνικής κυβέρνησης στους μηχανισμούς καταστολής που έδρασαν εκεί, τη διεθνιστική δράση του ΚΚΕ, αλλά και τη σύλληψη και παραπομπή στο δικαστήριο της Χάγης του Σλ. Μιλόσεβιτς.

Η Αλ. Παπαρήγα, μιλώντας για τη Γένοβα, υπογράμμισε τη σημασία της ανάπτυξης της πάλης στο εθνικό επίπεδο, τονίζοντας πως «η Γένοβα είναι εφαλτήριο για να δυναμώσει αυτό και να τροφοδοτείται συνεχώς το διεθνές κίνημα με νέες δυνάμεις ακόμα πιο ριζοσπαστικές. Δεν είναι δυνατόν να παλεύεις εναντίον ενός παγκόσμιου αντίπαλου, όταν στη χώρα σου το τμήμα του αντίπαλου δεν το παλεύεις με την ίδια αποφασιστικότητα»!

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ προανήγγειλε το επόμενο διεθνές ραντεβού, το οποίο δίνεται στις Βρυξέλλες, με αφορμή τις συναντήσεις της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, αλλά και όλα τα επόμενα ραντεβού που θα είναι σε «κάθε συνάντηση η οποία γίνεται από περιφερειακά διακρατικά κέντρα παγκόσμια». Αναρωτήθηκε όμως ρητορικά «γιατί το επόμενο ραντεβού να μην είναι η συμπαράσταση στον αγώνα των Παλαιστινίων ή στον κυπριακό λαό; Αποτελούν κομμάτια αυτής της ιμπεριαλιστικής επιθετικότητας».

Ακόμα, στηλίτευσε τη συμμετοχή της κυβέρνησης σε πανευρωπαϊκούς μηχανισμούς καταστολής και προβοκάτσιας. Για την υπόθεση Μιλόσεβιτς τόνισε πως με τη δίκη τους θέλουν να τρομοκρατήσουν τους λαούς. Ενώ για τη δραστηριότητα του ΚΚΕ διεθνώς σημείωσε πως «μας νοιάζει ό,τι συμβαίνει σε κάθε άκρη της Γης»!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ