Τρίτη 31 Ιούλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στη Γένοβα... ψηφιακά

Ενδιαφέρον υλικό για το τι ακριβώς έγινε στη Γένοβα τις ημέρες της μεγάλης διαδήλωσης ενάντια στην καπιταλιστική παγκοσμιοποίηση και για το πώς έδρασαν εκεί τα μπλοκ του ΚΚΕ, της ΚΝΕ και του ΠΑΜΕ, φιλοξενείται στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.edu.uoc.gr/~math1724/

Τυπικά, πρόκειται για ερασιτεχνική προσπάθεια μελών της ΚΝΕ από το Ηράκλειο Κρήτης, που βρέθηκαν στην ιταλική πόλη και κατέγραψαν τις μαρτυρίες και τις εντυπώσεις τους. Ουσιαστικά, πρόκειται για φιλότιμο εγχείρημα, που μακάρι να βρει μιμητές. Εγχείρημα ιδιαίτερα χρήσιμο, καθώς παρουσιάζει - ημέρα την ημέρα, επεισόδιο το επεισόδιο - όλο το δρομολόγιο μέχρι τη Γένοβα και πίσω. Ολες τις δυσκολίες, το κλίμα εκφοβισμού και αστυνομοκρατίας. Τους συνεχείς ελέγχους από τους καραμπινιέρους. Την επιφανειακή προσέγγιση του θέματος από ορισμένους «ταγούς» των ΜΜΕ και τη συνεχή προσπάθειά τους να μην παρουσιάζονται οι θέσεις του Κόμματος.

Ακόμα, το πόσο βοήθησε την κατάσταση η καλή οργάνωση των μπλοκ, η υπευθυνότητα που έδειξαν τα μέλη του ΚΚΕ, της ΚΝΕ και του ΠΑΜΕ και η ψυχραιμία τους απέναντι στις προκλήσεις των προβοκατόρων. Τη ζωή στην πόλη τις ημέρες της διαδήλωσης. Την αλληλοβοήθεια με άλλα μπλοκ, τη συστράτευση με ξένους συντρόφους, αλλά και τους ανέξοδους τσαμπουκάδες αναρχοφασιστών εναντίον των ταξικών δυνάμεων.

Για την ώρα η ιστοσελίδα περιέχει κείμενα. Ομως, όπως αναφέρει και ο Μπ. Αυγουστάκης που έκανε και την κύρια δουλιά για να «στηθεί», «Θα προστεθεί και το αρκετό φωτογραφικό και ηχητικό υλικό που μένει να επεξεργαστεί. Ζωή να 'χουμε να διαδηλώνουμε και να γεμίζουμε ιστοσελίδες...».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ