Τρίτη 31 Ιούλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΤΟ «ΦΑΚΕΛΑΚΙ»
Χυδαία ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ της δημόσιας Υγείας

Με γοργούς ρυθμούς προχωρά η κυβέρνηση στην ιδιωτικοποίηση του εναπομείναντος δημόσιου τομέα Υγείας μετακυλίοντας το βάρος της περίθαλψης στις τσέπες των ασφαλισμένων και τα ασφαλιστικά ταμεία.

Ετσι προωθείται η λειτουργία των απογευματινών ιατρείων στα δημόσια νοσοκομεία, όπως προβλέπει ο νόμος 2889/2001, με αμοιβή 16.000 - 26.000 δραχμές --ανάλογα με τη βαθμίδα του γιατρού. Το 35% των επισκέψεων θα αποτελούν έσοδα του νοσοκομείου. Μ' άλλα λόγια το κράτος νομιμοποιεί το «φακελάκι» και ζητάει το μερτικό του, όπως υπογράμμισε χτες η Αλ. Παπαρήγα, σε συνέντευξή της στο σταθμό «Αλφα».

Για να επιτευχθεί ο στόχος να λειτουργήσουν τα απογευματινά ιατρεία από 1.1.2002 και να απαλλαγεί ο κρατικός προϋπολογισμός από την επιβάρυνση της λειτουργίας των νοσοκομείων, η κυβέρνηση θα ψηφίσει εντός του 2001 το νόμο για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας με κεντρικό όργανο τον Οργανισμό Διαχείρισης Πόρων Υγείας, που θα συγκεντρώνει τα κονδύλια για την Υγεία --κυρίως των ασφαλιστικών ταμείων-- και θα αγοράζει υπηρεσίες από το δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.


ΣΕΛ.  11

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ