Τρίτη 31 Ιούλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Κυβερνητική συμμετοχή σε μηχανισμούς προβοκάτσιας»

Για τις λίστες της ΕΥΠ και «τους μηχανισμούς» που λειτουργούν, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει:

- «Εχουμε τοποθετηθεί σ' αυτό το ζήτημα και είχαμε βγάλει και ανακοίνωση.

Υποτιμά η κυβέρνηση τη νοημοσύνη των πολιτικοποιημένων ανθρώπων. Ηδη, υπάρχουν αποφάσεις για Ευρωαστυνομία και για διαμόρφωση κοινής βάσης δεδομένων σε ευρωπαϊκό επίπεδο και όχι μόνο για ανταλλαγές πληροφοριών, που αφορούν και το κοινωνικό έγκλημα της αντίστασης των λαών! Γι' αυτούς είναι κοινωνικό έγκλημα. Ξέρουμε ότι οι βάσεις δεδομένων είναι κοινές, αλλά ξέρουμε πως πρόσφατα έγιναν ενέργειες για το πώς η κάθε χώρα θα συμβάλει, ούτως ώστε να παρεμποδιστούν οι λαϊκές κινητοποιήσεις στη Γένοβα».

- Η κυβέρνηση, όμως, είπε στη Βουλή πως ό,τι και να αποφασίστηκε στην ΕΕ, δε θα είναι πάνω από το εθνικό μας Δίκαιο...

- «Καλά! Αυτά τα έχουν κατοχυρώσει και στο Σύνταγμα. Ο χαφιεδισμός είναι νομιμοποιημένος. Οταν η Ελλάδα έχει διαθέσει όλους τους μηχανισμούς για την παρακολούθηση, επόμενο βήμα είναι να διαθέσει τις συγκεκριμένες πληροφορίες. Να βγει ανοιχτά και να πει ότι δε δέχεται καμία συμμετοχή σ' αυτές τις Διεθνείς Υπηρεσίες και στη διαμόρφωση κοινής υποδομής.

Δεν μπορώ να φανταστώ ότι η Ελλάδα τα έχει δεχτεί όλα και αρνείται να δώσει πληροφορίες».

- Θέτετε ζήτημα ελλείμματος δημοκρατίας;

- «Δεν το βάζουμε έτσι. Ελλειμμα σημαίνει ότι υπάρχει δημοκρατία και έχει κάποιες μικρές τρύπες. Εμείς μιλούμε για ένα καθεστώς δικτατορίας των μονοπωλίων, που ήδη έχει μπει στη δημιουργία ενός ευρωπαϊκού και παγκόσμιου μηχανισμού».

- Αν έτσι είναι, πώς θα αντιδράσετε;

- «Νομίζω ότι η αντίδραση αυτή πρέπει συνεχώς να δίνεται. Εχει πολλές πλευρές. Από τις δίκες των αγωνιζόμενων ανθρώπων μέχρι την απαγόρευση της απεργίας. Πρέπει να είναι αναπόσπαστο στοιχείο ενός γενικότερου αγώνα. Λέει η κυβέρνηση: Εσείς δημοσιοποιείτε ονόματα, όταν αναγγέλλετε Επιτροπές, συνθέσεις κλπ. Κοιτάξτε, αυτά είναι κοροϊδία. Εμείς πρέπει να δημοσιοποιούμε τα ονόματα, όσοι πηγαίνουν στους αγώνες δεν πηγαίνουν στα κρυφά, ούτε με μάσκες. Αυτό είναι άλλο και άλλο η επεξεργασία πληροφοριών που κάνει η κυβέρνηση, η συμμετοχή της σε μηχανισμούς προβοκάτσιας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ