Τρίτη 31 Ιούλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Καταπάτησαν κάθε διεθνή σύμβαση δικαίου

Την παράνομη απέλασή τους από τις ιταλικές αρχές, καταγγέλλουν δύο αναγνωρισμένοι Κούρδοι πολιτικοί πρόσφυγες που ζουν στην Ελλάδα και θέλησαν να διαδηλώσουν στη Γένοβα...

Ιταλοί καραμπινιέροι έτοιμοι για ελέγχους και απελάσεις
Ιταλοί καραμπινιέροι έτοιμοι για ελέγχους και απελάσεις
«Απελάθηκα από την Ιταλία ως ύποπτος για τρομοκρατία. Την πραγματική τρομοκρατία όμως την ασκούν οι κυβερνήσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης σε βάρος των λαών, καταργώντας κάθε διεθνή σύμβαση δικαίου».

Η παραπάνω δήλωση έγινε στο «Ρ» από τον Κούρδο πολιτικό πρόσφυγα Ιμπραχίμ Ταρχάν, ο οποίος μαζί με το σύντροφό του Εργούν Γιτκινέρ απελάθηκαν χωρίς καμία νόμιμη αιτιολογία από τις Ιταλικές Αρχές, όταν έφτασαν στο λιμάνι της Αγκόνα στις 19 Ιούλη, με σκοπό να συμμετάσχουν στη διεθνή διαδήλωση της Γένοβας.

Οι Ιμ. Ταρχάν και Ερ. Γιτκινέρ είναι αναγνωρισμένοι πολιτικοί πρόσφυγες Κούρδοι που ζουν στην Ελλάδα, γνωστοί και οι δύο στη χώρα μας για τις πολιτικές τους δραστηριότητες, οι οποίοι συμμετείχαν ως διαδηλωτές στις κινητοποιήσεις για τη Γένοβα. Οταν το πλοίο τους «Superfast ΙV», έφτασε στην Αγκόνα στις 19 Ιούλη και μετά από πεντάωρη καθυστέρηση στο λιμάνι, διενεργήθηκε από τις ιταλικές αρχές έλεγχος διαβατηρίων σύμφωνα με την εφαρμογή του άρθρου 2.2 της Συνθήκης Σέγκεν, που προβλέπει την επαναφορά των εθνικών συνοριακών ελέγχων για περιορισμένη χρονική περίοδο όταν το επιβάλλει η δημόσια τάξη ή η εθνική ασφάλεια.

Οπως διαπιστώθηκε στη συνέχεια οι δύο Κούρδοι ήταν γνωστοί και στις Ιταλικές αρχές, (σίγουρα οι αρμόδιες ελληνικές αρχές θα ισχυριστούν ότι δεν έχουν καμία σχέση), αφού τους ανακοινώθηκε πριν από τον έλεγχο διαβατηρίων ότι ειδικά για τον Ιμπραχίμ Ταρχάν υπάρχουν πληροφορίες (από τη Γερμανία τους είπαν) που τον αφορούν και ότι δε θα του επιτραπεί η είσοδος στο Ιταλικό έδαφος, βάσει της Συνθήκης Σέγκεν. Οι Κούρδοι πολιτικοί πρόσφυγες ρώτησαν πώς είναι δυνατό να γίνεται ταυτόχρονη επίκληση της Συνθήκης Σέγκεν και εφαρμογή των συνοριακών ελέγχων, οι Ιταλικές Αρχές άλλαξαν αιτιολογία και τους κατέσχεσαν τα νόμιμα έγγραφά τους - διαβατήρια, ταυτότητες πολιτικού πρόσφυγα και άδειες παραμονής - με την αιτιολογία ότι ήταν πλαστά. Στη συνέχεια οι δύο Κούρδοι, με την κατηγορία της παράνομης χρήσης εγγράφων, επαναπροωθήθηκαν στο πλοίο και επέστρεψαν στην Ελλάδα μαζί με τους άλλους Ελληνες διαδηλωτές, στους οποίους επίσης δεν επιτράπηκε η είσοδος στο ιταλικό έδαφος.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σύρος πρόσφυγας ζητά να εξεταστεί άμεσα η αίτηση ασύλου (2016-10-07 00:00:00.0)
Στη Σέγκεν η Ελβετία (2007-12-15 00:00:00.0)
Νέα πράξη διεθνούς τρομοκρατίας (1999-07-22 00:00:00.0)
Παραβιάζονται ανθρώπινα δικαιώματα των Κούρδων (1998-11-04 00:00:00.0)
Τα αιτήματα (1998-06-14 00:00:00.0)
Θάνατο σημαίνει πολλές φορές η απέλαση (1998-06-03 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ