Σάββατο 25 Αυγούστου 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ
«Ελέω Θεού» υπεράνω πάντων

Ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος διαβεβαίωσε χτες από την Αιτωλοακαρνανία ότι δε... σκοπεύει να ασχοληθεί με την πολιτική, διεκδικώντας ωστόσο ρόλο για τον εαυτό του υπεράνω των πολιτικών. Στις νέες βολές που εξαπέλυσε από το Θέρμο Αιτωλοακαρνανίας έκανε λόγο για «κάποιους που δεν παραδέχονται σήμερα ότι ο ιερέας είναι πιο πάνω και από τους βασιλιάδες και από τους προέδρους και από τους πρωθυπουργούς».

Με τον τρόπο αυτό επιχείρησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις περί του αντιθέτου, επισημαίνοντας ότι δεν είναι στις προθέσεις του να ασχοληθεί με την πολιτική. «Ηλθα εδώ, είπε, με την ιδιότητά μου ως προκαθημένου της Εκκλησίας της Ελλάδος, ιδιότητα πολύ τιμητική και βαριά για μένα. Δεν έχω καμία πρόθεση να την ανταλλάξω με οποιαδήποτε άλλη και, μάλιστα, εκείνη του πολιτικού ανδρός. Δεν είμαι πολιτικός, δε θέλω να είμαι ούτε να γίνω». Να σημειωθεί ότι στην υποδοχή του αρχιεπισκόπου στην Αιτωλοακαρνανία ήταν και ο υπουργός Μεταφορών Χρ. Βερελής.

Διεκδικώντας δε τα πρωτεία από τους πολιτικούς, κατά την ομιλία του στη Μονή του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού στο Θέρμο, ο αρχιεπίσκοπος επικαλέστηκε τη φράση «αν συναντήσεις τον ιερέα και το βασιλέα, τον ιερέα θα χαιρετήσεις πρώτο», γιατί «ο ιερέας είναι ανώτερος και από τον βασιλέα». Παραδέχτηκε, όμως, ότι «οι περισσότεροι άνθρωποι σήμερα, επειδή έχουν εκκοσμικευθεί και απομακρυνθεί από την αλήθεια της πίστης, δεν παραδέχονται ότι οι ιερείς είναι ανώτεροι των βασιλέων και των πρωθυπουργών και των προέδρων γιατί έχουν τη χάρη του Θεού, που διαχειρίζονται με συνείδηση και το φόβο Του, πράγμα το οποίο σε κανέναν άλλο δεν έχει επιτρέψει ο Θεός».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ