Σάββατο 25 Αυγούστου 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΕΘ
Πρόταση για διοργάνωση συλλαλητηρίου

Πρόταση για διοργάνωση συλλαλητηρίου, με αφορμή την παρουσία του πρωθυπουργού στα εγκαίνια της 66ης ΔΕΘ, στο οποίο θα τεθεί επικεφαλής ο δήμος και θα συμμετέχουν όλοι οι φορείς της πόλης, που θα συσπειρωθούν κάτω από ένα διεκδικητικό πλαίσιο, το οποίο θα θέτει όλα τα κορυφαία προβλήματα της Θεσσαλονίκης, από τα έργα υποδομής, τη ΔΕΘ, τις ιδιωτικοποιήσεις των κοινωφελών οργανισμών και θα αντιτίθεται στο μοντέλο ανάπτυξης που προωθείται και στην εγκατάσταση ΝΑΤΟικού στρατηγείου, κατέθεσε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου το βράδυ της Πέμπτης ο Αγάπιος Σαχίνης, δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής του συνδυασμού «Θεσσαλονίκη - Αντεπίθεση Τώρα». Μια πρόταση που αρνήθηκαν να υιοθετήσουν η διοίκηση του δήμου και η αντιπολίτευση.

Στη συνεδρίαση του ΔΣ, ο δήμαρχος, Β. Παπαγεωργόπουλος, ξεκαθάρισε για άλλη μια φορά τις προθέσεις του λέγοντας πως οι φορείς θα αποφασίσουν τι θα πράξουν στη σύσκεψη που καλεί ο δήμος στις 30 του Αυγούστου και η οποία έχει ως θέμα το μέλλον της ΔΕΘ.

Λογική την οποία αγκάλιασαν και οι δημοτικοί σύμβουλοι της μείζονος αντιπολίτευσης. Μάλιστα, ο Σπ. Βούγιας αμφισβήτησε και το δικαίωμα των φορέων της πόλης να συντονίζονται και να δρουν. Και εμφανιζόμενος «βασιλικότερος του βασιλέως», δήλωσε πως «είναι τιμή για την πόλη» το γεγονός ότι από τη Θεσσαλονίκη ο πρωθυπουργός εξαγγέλλει την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης.

Στην πρότασή του ο Αγ. Σαχίνης διευκρίνισε: «Να πάμε να υπερασπιστούμε την πόλη. Και όταν λέω πόλη δεν εννοώ να διεκδικήσουμε την εξαγορά του 30% της Εκθεσης. Δεν αγοράζουμε το παιδί μας, κύριε δήμαρχε», είπε χαρακτηριστικά. Και πρόσθεσε: «Πρέπει να πάμε στη σύσκεψη των φορέων με πρόταση για συλλαλητήριο με όλο το πακέτο των προβλημάτων στο τραπέζι. ΔΕΘ, μετρό, παραθαλάσσια, παρακαμπτήριες, λιμάνι, ΝΑΤΟικά στρατηγεία κλπ.».

Με εύσχημο τρόπο περιέγραψε την πολιτική ξεπουλήματος που υλοποιείται τα τελευταία χρόνια στη Θεσσαλονίκη και κατέληξε σημειώνοντας πως η πολιτική των πολιτικών αυταπατών, που ακολουθεί η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου, οδηγεί στη μετατροπή της Θεσσαλονίκης σε ανώνυμη πόλη.

Κινητοποιήσεις

Στο μεταξύ, ήδη οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι της «Ολυμπιακής» στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» έχουν αναγγείλει κινητοποίηση τη μέρα άφιξης του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, στις 7 του Σεπτέμβρη, προκειμένου να διεκδικήσουν την επίλυση εργασιακών τους προβλημάτων και τη μονιμοποίησή τους, εφόσον καλύπτουν πάγιες ανάγκες και θέσεις εργασίας.

Εξάλλου, το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης συνεχίζει τις επαφές του με φορείς της πόλης για τη διαμόρφωση κοινού υπομνήματος προς τον πρωθυπουργό. Χτες το προεδρείο του ΕΚΘ συναντήθηκε με το προεδρείο της Διοικούσας Επιτροπής του Οικονομικού Επιμελητηρίου.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Με γνώμονα τις συνολικές πραγματικές ανάγκες του νομού (2009-08-02 00:00:00.0)
Δεν προχωρά η λεγόμενη «ανάπλαση» (2006-01-28 00:00:00.0)
Πλατιά κοινωνικο - πολιτική συμπαράταξη νίκης! (2002-08-24 00:00:00.0)
«Καμιά απαγόρευση δε μας σταματά» (2001-09-08 00:00:00.0)
Διεκδίκηση "για τα μάτια" χώρου της ΔΕΘ (1999-03-13 00:00:00.0)
Παρεμβάσεις για τα οξυμένα προβλήματα της πόλης (1998-08-22 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ