Σάββατο 8 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
«Καμιά απαγόρευση δε μας σταματά»

«Καμία απαγορευτική απόφαση δε νομιμοποιείται όταν αυτή απαγορεύει τους Θεσσαλονικείς να διαδηλώσουν στην πόλη τους». Ετσι απαντά το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης στην απαγόρευση της συγκέντρωσης από το δήμαρχο και ξεκαθαρίζει πως σήμερα από τις 12 το μεσημέρι, θα διαμορφώνει το χώρο στην πλατεία ΧΑΝΘ για την πραγματοποίηση του συλλαλητηρίου.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Β. Παπαγεωργόπουλος, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου το βράδυ της Πέμπτης, εισηγήθηκε και με τη σύμφωνη γνώμη ΠΑΣΟΚ και Βούγια αποφάσισε να μη δώσει την τυπική άδεια που απαιτείται για τη χρησιμοποίηση της πλατείας ΧΑΝΘ, επιχειρώντας να εμποδίσει τη διοργάνωση του συλλαλητηρίου.

«Ο καθένας πλέον αναλαμβάνει τις προσωπικές και πολιτικές του ευθύνες και το ΕΚΘ αναλαμβάνει την ευθύνη ενός φιλειρηνικού συλλαλητηρίου που διεκδικεί τα αιτήματα των εργαζομένων και της πόλης μας. Η μεγάλη συμμετοχή των πολιτών της Θεσσαλονίκης στο συλλαλητήριο, στις 8.30μμ, στην πλατεία της ΧΑΝΘ, είναι η απάντηση», δηλώνει το ΕΚΘ στην προκλητική και αντιδημοκρατική πρακτική που υιοθέτησε η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης.

Την απαράδεκτη αυτή απαγόρευση καταψήφισε ο δημοτικός σύμβουλος Αγάπιος Σαχίνης, επικεφαλής της παράταξης «Θεσσαλονίκη Αντεπίθεση Τώρα» και ο δημοτικός σύμβουλος Ν. Ανανιάδης.

«Τέρμα οι διαχωριστικές γραμμές. Σήμερα φάνηκε καθαρά ποιον θεωρείτε εχθρό. Το λαό που αντιστέκεται, που διεκδικεί επίλυση των αιτημάτων του από την κυβέρνηση», δήλωσε ο Αγάπιος Σαχίνης απευθυνόμενος στους "νεοφιλελεύθερους", "κεντροαριστερούς" και "κεντροδεξιούς" δημοτικούς συμβούλους, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά πως οι κοκορομαχίες που κατά καιρούς στήνονται, γίνονται μόνο για το ποιος θα εφαρμόσει αυτή την αντιλαϊκή και αντιδημοκρατική πολιτική.

Η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου χρεώνεται με την ευθύνη πως, παρά τις εναλλακτικές προτάσεις που κατατέθηκαν, ανέλαβε να ρίξει νερό στο μύλο της επιχείρησης για την τρομοκράτηση του λαού. Και μάλιστα, επιχείρησε να κρυφτεί πίσω από την ιδιόρρυθμη άποψη πως το πανεργατικό - παλλαϊκό συλλαλητήριο αποτελεί αντισυγκέντρωση. Συνέβαλε, έτσι, να αποκαλυφθεί το πώς θέλει η κυβέρνηση και οι ομοτράπεζοί της, να χρησιμοποιήσουν το θεσμό της ΔΕΘ, για τον οποίο όλοι οι κυβερνητικοί και αντιπολιτευτικοί εκπρόσωποι, κόπτονται».

«Είστε σε αγαστή συμφωνία, ιδεολογική και πολιτική, με την κυβέρνηση και την πρακτική Μητσοτάκη που το 1993 απαγόρευσε την πραγματοποίηση διαδηλώσεων και την "εισβολή" των εργαζομένων της ΕΑΣ στην πόλη. Μόνο που ξεχνάτε πως εκείνη η κυβέρνηση έπεσε», κατέληξε ο Αγ. Σαχίνης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ