Σάββατο 8 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ

Οι προπαγανδιστικές αστειότητες του κομματικού μηχανισμού του ΠΑΣΟΚ ξεκίνησαν με την άφιξη κιόλας του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη. Βλέπετε, πολλές φορές πριν κατέβει ο Κ. Σημίτης από το αεροπλάνο που τον μετέφερε από την Αθήνα, οι κλακαδόροι είχαν φροντίσει να σημαιοστολίσουν το αεροδρόμιο «Μακεδονία» και τους γύρω χώρους με... προεκλογικού τύπου αφίσες του πρωθυπουργού.

***

Οπου πήγαινες, σε κολόνες, σε τοίχους, στα φανάρια, ο κ. Σημίτης παρών. Με το γνωστό χαμόγελο...

***

Η εξήγηση για το πλήθος των φωτογραφιών του πρωθυπουργού στους δρόμους της Θεσσαλονίκης δόθηκε αργότερα, αφού κατά μία εκδοχή μπήκαν για να θυμίζουν στους διαδηλωτές που έχουν πλημμυρίσει τη Θεσσαλονίκη τους λόγους που τους έχουν βγάλει «έξω από τα ρούχα τους».

***

Αλήθεια, αυτός ο «Σημιτοστολισμός» της πόλης δεν υπάγεται στις ρυθμίσεις του νέου νόμου περί «αφισορύπανσης»...

***

Εξαιρετικά πρωτότυπο ήταν δε το σύνθημα που δέσποζε στο τεράστιο πανό που είχαν αναρτήσει οι ΠΑΣΟΚοι της πόλης στην είσοδο του αεροδρομίου. «Η Θεσσαλονίκη καλωσορίζει τον πρωθυπουργό της Ισχυρής Ελλάδας», έγραφε...

***

Κρίμα ο κόπος, βέβαια. Διότι παρά την προσπάθεια των χειροκροτητών, μόνο... «ισχυρή» δεν ήταν η υποδοχή. Η... κοσμοσυρροή που είχε παραταχθεί για την αναμονή του... «λαϊκού ηγέτη», μετά κόπου ξεπερνούσε τα 100-200 άτομα.

***

Η βραδινή ομιλία του πρωθυπουργού στα εγκαίνια της ΔΕΘ μας... αποζημίωσε πάντως. Ειδικά εκείνη η αναφορά του στο δημογραφικό (σ.σ. πρόβλημα το οποίο επίσης θα το λύσει ο κ. Σημίτης...) έκανε πάταγο, αφού θύμισε τις καλύτερες εποχές του... μαυρογιαλουρισμού.

***

«Θα σας φτιάξω και γεφύρια», «μα δεν έχουμε θάλασσα», «θα σας φέρω και θάλασσα», «θα σας φτιάξω και σχολεία», «μα δεν έχουμε παιδιά», «θα σας φτιάξω και παιδιά»...

***

Από τα καλύτερα σημεία της χτεσινής τοποθέτησης του πρωθυπουργού ήταν εκείνο που εμφάνισε την Ελλάδα περίπου σαν... Ελβετία. Φυσικά αναφέρθηκε (ξανά) στη γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου, (ξανά) στην Εγνατία κ.ο.κ. αλλά αυτή τη φορά έκανε και ένα σκόντο. Δεν είπε τίποτα για την... εκτροπή του Αχελώου! Πώς κι έτσι;...

***

Ισως γιατί αυτό ήταν ένα από τα... σουξέ του προκατόχου του, του Α. Παπανδρέου.

***

Κι αν δεν είχε Αχελώο η χτεσινή ομιλία του πρωθυπουργού, είχε... Κρήτη. Δεν το πιστεύετε; Κι όμως. Ο κ. Σημίτης ήρθε χτες στη Θεσσαλονίκη όπου μεταξύ άλλων αποδείξεων για την αναβάθμιση της Β. Ελλάδας αναφέρθηκε στον... βόρειο οδικό άξονα της Κρήτης!

***

Και του χρόνου (μια από τα ίδια).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ