Σάββατο 8 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΟΜΟΣ «ΠΕΡΙ ΥΠΑΙΘΡΙΑΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣ»
Αθρόες καταγγελίες της νέας προσπάθειας φίμωσης του λαϊκού κινήματος

Παπαγεωργίου Βασίλης

Εντείνονται συνεχώς οι αντιδράσεις ενάντια στο νομοσχέδιο «περί υπαίθριας διαφήμισης», που επιχειρεί να καταργήσει τη διακίνηση ιδεών μέσω αφισών, συνθημάτων, πανό και παρόμοιων μορφών που χρησιμοποιούν πολιτικές, εργατικές και κοινωνικές οργανώσεις.

Τη «νέα προσπάθεια τρομοκράτησης και φίμωσης του Εργατικού Λαϊκού Κινήματος που επιχειρεί η κυβέρνηση με την προώθηση νέου αυταρχικού αντιδημοκρατικού νόμου που απαγορεύει την αφισοκόλληση», καταδικάζουν, με κοινή ανακοίνωσή τους, οι διοικήσεις της Πανελλήνιας Ενωσης Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΜΕΝ) και της Πανελλήνιας Ενωσης Κατωτέρων Πληρωμάτων Εμπορικού Ναυτικού «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ».

Αφού επισημαίνουν ότι ο νόμος αυτός προβλέπει «τη δίωξη αγωνιστών που - ασκώντας το αναφαίρετο δικαίωμά τους - προβάλλουν τις ιδέες τους με αφίσες» οι διοικήσεις των δύο ναυτεργατικών σωματείων υπογραμμίζουν:

«Η ενέργεια αυτή αποτελεί συνέχεια του "τρομονόμου", του νομοσχεδίου για την απαγόρευση των διαδηλώσεων και συνολικά της τρομοκρατικής αυταρχικής πολιτικής της κυβέρνησης, ενάντια στο Εργατικό Λαϊκό Κίνημα και τους αγώνες τους. Επιβεβαιώνει τον βαθιά αντιδραστικό χαρακτήρα της και την ανάγκη μαζικής αποφασιστικής συσπείρωσης και πάλης των εργαζομένων και του ελληνικού λαού για την περιφρούρηση και διεύρυνση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών του, για την ανατροπή αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής και των φορέων της».

Ο «Ρ» συνεχίζει σήμερα τη δημοσίευση δηλώσεων ανθρώπων από το συνδικαλιστικό χώρο, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τα γράμματα και τις τέχνες που αντιτίθενται στο νέο αυτό αυταρχικό νομοθετικό τερατούργημα της κυβέρνησης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ