Σάββατο 8 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ
«Δε μας ξεγελούν τα κυβερνητικά μέτρα»

Την καταδίκη των κοινωνικών μέτρων που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός εκφράζουν σε ανακοίνωση οι συνεργαζόμενες Ομοσπονδίες Συνταξιούχων ΙΚΑ - ΤΕΒΕ - ΤΣΑ - ΝΑΤ - ΕΛΤΑ - ΤΑΕ - ΔΗΜΟΣΙΟΥ. Παράλληλα, καταγγέλλουν ότι η δήλωση του πρωθυπουργού «ότι με τα μέτρα επιταχύνεται σταδιακά το κλείσιμο της ψαλίδας του βιοτικού επιπέδου του Ελληνα πολίτη με τον μέσο Ευρωπαίο» είναι «χοντρό ψέμα». Στην ανακοίνωση ακόμα οι συνταξιούχοι καταδικάζουν τη δήλωση του προέδρου της ΓΣΕΕ ότι «τα μέτρα μπορούν συμβάλουν στην άμβλυνση των σοβαρών κοινωνικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει μερίδα εργαζομένων και συνταξιούχων».

«Η κυβέρνηση με τα μέτρα αυτά, προσπαθεί να ανακτήσει το στραπατσαρισμένο κοινωνικό της πρόσωπο και να δημιουργήσει κλίμα εφορίας. Να ξεγελάσει και να παγιδέψει έναν κόσμο με τα ψίχουλα, όταν σε λίγο θα του πάρει ολόκληρο καρβέλι με τη λιτότητα, την ισοπέδωση του ασφαλιστικού, την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης των γυναικών με αυτά των αντρών, τη διάλυση του δημόσιου χαρακτήρα και την εμπορευματοποίηση της Υγείας και το πέρασμα των αντιδημοκρατικών μέτρων απαγόρευσης των συγκεντρώσεων και διαδηλώσεων, της αφισοκόλλησης και άλλα» επισημάνουν χαρακτηριστικά οι συνταξιούχοι.

Αναφερόμενοι στο ΕΚΑΣ, επισημαίνουν ότι «το επίδομα της ντροπής, το παίρνει ένας μικρός αριθμός με τα κατώτατα όρια στο ΙΚΑ και στα άλλα Ταμεία» και τονίζουν: «Εμείς απαντάμε στον πρωθυπουργό ότι το 80% των συνταξιούχων ΙΚΑ - ΤΕΒΕ - ΤΣΑ - ΝΑΤ και άλλων Ταμείων ζει κάτω από το όριο φτώχειας, αφού παίρνουν σύνταξη από 65.000 - 130.000 δραχμές».

Στη συνέχεια της ανακοίνωσης σημειώνεται ότι στις τέσσερις συναντήσεις των συνταξιούχων με τον πρωθυπουργό αρνήθηκε κατηγορηματικά την επανασύνδεση των κατώτατων ορίων με τα 20 ΗΑΕ και το 80% του κάθε φορά εν ενεργεία μισθού στις ΔΕΚΟ, που κατήργησε η ΝΔ.

«Τα μέτρα αυτά δε μας ξεγελάνε και δεν πρόκειται να έχουν για την κυβέρνηση τα αναμενόμενα αποτελέσματα», επισημαίνουν οι Ομοσπονδίες και καταλήγουν τονίζοντας ότι «τα ψίχουλα αυτά είναι αποτέλεσμα των αγώνων των συνταξιούχων και του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ