Σάββατο 8 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Οι... παραλληλισμοί

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΟΝΤΩΣ, κ. Πασχαλίδη, «η G8 δε μένει στη Θεσσαλονίκη». Πολύ θα το θέλατε να έμενε, βέβαια, αλλά τι να γίνει. Προφανώς, αρκεστήκατε να κάνετε τη Θεσσαλονίκη επιχειρηματικό και στρατιωτικό ορμητήριο μόνο για τα Βαλκάνια. Ο,τι μπορεί ο καθένας...

Πάντως μην τα πολυθυμίζετε στον κόσμο τα γεγονότα στη Γένοβα. Στο σπίτι του κρεμασμένου, βλέπετε, δε μιλάνε για σκοινί... Ασε, που ο ρόλος της ελληνικής κυβέρνησης και της ΕΥΠ στην όλη ιστορία δεν έχει ξεκαθαριστεί!

Δεν περιμένουμε, βέβαια, να μάθουμε τι έγινε, ξέρετε να τα κουκουλώνετε. Επειδή όμως ...καταλάβαμε όλοι τι συνέβη, κάντε παραλληλισμούς με κανένα άλλο θέμα. Για το δικό σας καλό, το λέμε.

Για την ώρα ...μείνετε υπό την προστασία των ΜΑΤ, αν και μη νομίζετε ότι θα σας σώσουν πολιτικά. Αλλωστε, όσοι το επιχείρησαν έχουν αποτύχει.

ΤΙ ...ΑΥΘΟΡΜΗΤΙΣΜΟΣ όμως είναι αυτός από διάφορες οργανώσεις υπό την αιγίδα του ΟΗΕ! Ζητούν την ύπαρξη μόνιμης στρατιωτικής δύναμης του ΝΑΤΟ στα Σκόπια για την προστασία διαφόρων δικαιωμάτων!

Να και τα δημοσιεύματα μετά διαφόρων «έγκριτων» εφημερίδων διεθνούς κύρους που αντιμετωπίζουν «αντικειμενικά» την υπόθεση, να και οι δηλώσεις υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, έτοιμο το παραμύθι!

Βεβαίως, καμιά έκπληξη δε δημιουργεί αυτό σε κανέναν, αφού εκεί το πηγαίνανε από την αρχή. Αλλα, βρε παιδί μου, είναι ανάγκη να παίζεται όλο αυτό το θέατρο κάθε φορά; Γιατί δεν το λένε εξαρχής να τελειώνουμε; Μήπως ντρέπονται..;

Εννοείται, φυσικά, ότι η κυβέρνηση και το Κοινοβούλιο των Σκοπίων, μέσα στον όλο χαμό, ό,τι αποφασίζει και ό,τι επιλέγει το κάνει ...χωρίς καμιά πίεση και καμιά απειλή. Τι τυχεροί που είμαστε, αφού ζούμε σε έναν κόσμο διεθνούς δικαίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ