Σάββατο 8 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Φουντώνει η δουλιά για την επιτυχία της πολιτικής συγκέντρωσης του ΚΚΕ

Πραγματοποιείται την Τρίτη, 11 Σεπτέμβρη, στις 8.30 το βράδυ, στην πλατεία Αριστοτέλους, με ομιλήτρια τη ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα

Για να βγουν στο προσκήνιο τα πραγματικά προβλήματα που απασχολούν τα λαϊκά στρώματα και να εκφραστεί δυναμικά η διάθεση αντιπαράθεσης στην ακολουθούμενη πολιτική. Γι' αυτό η συμμετοχή του εργαζόμενου λαού και της νεολαίας της Θεσσαλονίκης πρέπει να είναι μαζική και αποφασιστική, στη μεγάλη συγκέντρωση που οργανώνει η ΚΟΘ του ΚΚΕ, την επόμενη Τρίτη 11 Σεπτέμβρη, στις 8.30 μ.μ. στην πλατεία Αριστοτέλους. Θα μιλήσει η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.

Την επόμενη μέρα, Τετάρτη 12 Σεπτέμβρη, στο πλαίσιο της επίσκεψής της, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ:

- Στις 10 το πρωί θα επισκεφθεί τη ΔΕΘ και θα έχει συνάντηση με το Διοικητικό Συμβούλιο.

- Στις 12.30 το μεσημέρι θα περιοδεύσει στα «Ελληνικά Πετρέλαια»

- Στις 5 το απόγευμα θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στο περίπτερο «Νικόλαος Γερμανός» της ΔΕΘ. Η συνέντευξη θα μεταδοθεί απευθείας από τη Νέα Ελληνική Τηλεόραση (ΝΕΤ).

- Στις 8.30 το βράδυ θα έχει συνάντηση και θα συζητήσει με εργαζόμενους, με ανθρώπους του Πνεύματος και του Πολιτισμού, στο ξενοδοχείο «Ηλέκτρα Παλλάς».

Η συγκέντρωση της Τρίτης, επιδιώκεται να αποτελέσει δείγμα της πρόθεσης του λαού να δυναμώσει την πάλη ενάντια στην εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική που επεκτείνεται σε όλους τους τομείς. Και όλα δείχνουν πως η συμμετοχή των πολιτών της Θεσσαλονίκης θα είναι μαζική. Φαίνεται από την εικόνα που μεταφέρεται από τις κομματικές οργανώσεις.

«Η συγκέντρωση θα αποτελέσει την κορύφωση της δραστηριότητας που ανέπτυξε η ΚΟΘ του ΚΚΕ, μέσα στο καλοκαίρι και παράλληλα το ξεκίνημα της δράσης που πρέπει να αναπτυχθεί το επόμενο διάστημα απέναντι στη νέα αντιλαϊκή επίθεση που ετοιμάζει η κυβέρνηση», αναφέρει ο Ζ. Λυμπερίδης, γραμματέας της Αχτίδας Δήμου Θεσσαλονίκης της ΚΟΘ του ΚΚΕ. Ταυτόχρονα σημειώνει πως η «η δράση των Κομματικών Οργανώσεων είναι σύνθετη, αφού παράλληλα δίνουν τη μάχη μέσα στο μαζικό κίνημα με αφορμή την επίσκεψη του κυβερνητικού κλιμακίου στην πόλη, για την 66η ΔΕΘ και για την προπαγάνδιση της συγκέντρωσης. Στόχος της Αχτίδας όλοι όσοι το προηγούμενο διάστημα αντάμωσαν μαζί μας στα μέτωπα πάλης ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης στα εργασιακά και το ασφαλιστικό, ενάντια στον πόλεμο και τον ιμπεριαλισμό, να συμμετέχουν στη συγκέντρωση. Και το κλίμα είναι ενθαρρυντικό. Μέσα από τις περιοδείες που πραγματοποιούμε καθημερινά στις λαϊκές αγορές, στα καταστήματα, στα σπίτια και τους χώρους δουλιάς, φαίνεται η πρόθεση του κόσμου να συμμετέχει μαζικά. Παράλληλα όμως συνεχίζουμε τη μάχη της προπαγάνδας μέχρι και την τελευταία ώρα, ενώ αύριο Κυριακή τα κομματικά μέλη, οι φίλοι και οι οπαδοί του Κόμματος θα μεταφέρουν το κάλεσμα και μέσα από την πανεξόρμηση που θα πραγματοποιηθεί με τον Κυριακάτικο Ριζοσπάστη».

  • Για τη συγκροτημένη συμμετοχή στη συγκέντρωση, των κομμουνιστών, των φίλων και οπαδών του Κόμματος, στις 7.30 μ.μ. θα ξεκινήσουν τρεις προσυγκεντρώσεις: Από Βαρδάρη, άγαλμα Βενιζέλου και πλατεία ΧΑΝΘ.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ