Σάββατο 8 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΩΣΤΑΣ ΑΛΥΣΣΑΝΔΡΑΚΗΣ
Η αντιλαϊκή πολιτική προκαλεί τις λαϊκές αντιδράσεις

Παρεμβαίνοντας στη συζήτηση για τα συμπεράσματα της συνεδρίασης των «G8» στη Γένοβα, που πραγματοποιήθηκε στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Αλυσσανδράκης έκανε την εξής τοποθέτηση:

«Η προσπάθεια του μονοπωλιακού κεφαλαίου να κυριαρχήσει παγκόσμια, τώρα που δεν υπάρχει πλέον το αντίπαλο δέος του σοσιαλιστικού στρατοπέδου, η αντιλαϊκή πολιτική που χτυπάει τους εργαζόμενους των αναπτυγμένων χωρών και ληστεύει τον πλούτο του Τρίτου Κόσμου, είναι φυσιολογικό να προκαλούν λαϊκές αντιδράσεις.

Παρά τις προσπάθειες χειραγώγησης και αποπροσανατολισμού, σαν αυτές, που ακούσαμε εδώ από το συμβούλιο και την Επιτροπή για «εμπλοκή σε διάλογο με την κοινωνία των πολιτών», είμαστε σίγουροι ότι το κίνημα αυτό θα ριζοσπαστικοποιηθεί ακόμα περισσότερο, θα στραφεί ακόμα πιο καθαρά κατά του καπιταλιστικού συστήματος.

Παράλληλα με τη χειραγώγηση εφαρμόζεται και η ωμή αστυνομική βία, όπως έγινε στο Γκέτεμποργκ, και ιδιαίτερα στη Γένοβα. Χωρίς να υποβαθμίζουμε την ευθύνη της ιταλικής κυβέρνησης τονίζουμε ότι η καταστολή της Γένοβας γεννήθηκε και αναπτύσσεται στην ΕΕ, με τη Συνθήκη Σένγκεν, την αστυνομική συνεργασία, τις αποφάσεις του Συμβουλίου στις 13 Ιουλίου, πριν από τη Σύνοδο των 8, τις προετοιμασίες για καταστολή των διαδηλώσεων στο Βέλγιο.

Σε κάθε περίπτωση η ιστορία μας έχει διδάξει ότι όσο δυνατοί και αν είναι οι καταπιεστές, όση βία και αν χρησιμοποιούν, οι καταπιεσμένοι είναι στο τέλος πιο δυνατοί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ