Σάββατο 22 Αυγούστου 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΡΑ"
Παρεμβάσεις για τα οξυμένα προβλήματα της πόλης

Περιοδείες στις γειτονιές της πόλης, συναντήσεις με φορείς και παράγοντες του πολιτισμού, αθλητισμού και της κοινωνικής ζωής, καθώς και σειρά παρεμβάσεων για την επίλυση των οξυμένων προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Θεσσαλονίκη, πραγματοποίησε τις τελευταίες μέρες ο υποψήφιος δήμαρχος Αγάπιος Σαχίνης και οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι του συνδυασμού "Θεσσαλονίκη - ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΡΑ".

Παρέμβαση του συνδυασμού έγινε για το οξυμένο πρόβλημα της αλάνας της Τούμπας και την αθέτηση, απ' την πλευρά της κυβέρνησης, των υποσχέσεων που έδωσε για απαλλοτρίωση του χώρου και την αξιοποίηση της αλάνας, με τη δημιουργία ενός πολυδύναμου πολιτιστικού κέντρου και χώρου πρασίνου. Πραγματοποιήθηκε συνάντηση με την επιτροπή κατοίκων της περιοχής και κατατέθηκε πρόταση στο Δημοτικό Συμβούλιο για κινητοποίηση στο χώρο της αλάνας τη μέρα των εγκαινίων της ΔΕΘ, με παράλληλη αποχή του Δήμου Θεσσαλονίκης από την επίσημη τελετή των εγκαινίων.

Ακόμη, το οξυμένο κυκλοφοριακό πρόβλημα της Ανω Πόλης επανέφερε ο συνδυασμός με την κατάθεση στο Δημοτικό Συμβούλιο υπομνήματος 1.000 περίπου κατοίκων της Ανω Πόλης σχετικά με το θέμα αυτό.

Εξάλλου, ο Αγ. Σαχίνης, συζητώντας με τους δημότες στη διάρκεια περιοδείας του στις οδούς Καρακάση και Μπαλόγλου,επισήμανε τις αιτίες των προβλημάτων, που έχουν άμεση σχέση με την εφαρμοζόμενη πολιτική στην ΤΑ και που, παρά τις υποσχέσεις των διαφόρων "σωτήρων" τα τελευταία χρόνια, αυτά, αντί να λύνονται, οξύνονται όλο και περισσότερο.

Χαρακτηριστικά, αναφέρθηκε στην κατάσταση των σχολικών αιθουσών, που ενώ βρισκόμαστε στο παραπέντε για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, τα χρήματα για τη συντήρησή τους ακόμη δεν έχουν δοθεί. Ο Αγ. Σαχίνης κατήγγειλε την πολιτική της κυβέρνησης, που φορτώνει αρμοδιότητες στην ΤΑ χωρίς ταυτόχρονα να μεταφέρει και τους αντίστοιχους πόρους που είναι αναγκαίοι. Επίσης, χαρακτήρισε υποκριτική τη στάση του Δήμου Θεσσαλονίκης απέναντι στο πρόβλημα, γιατί στην ουσία συμφωνεί μ' αυτή την πολιτική, βάζει πλάτες να υλοποιηθεί, δεν κινητοποιεί τους δημότες για την ανατροπή της.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Με συνέπεια κοντά στους δημότες και τις ανάγκες τους (2003-01-03 00:00:00.0)
Συγκέντρωση για την αλάνα της Τούμπας (1999-03-18 00:00:00.0)
Διεκδίκηση "για τα μάτια" χώρου της ΔΕΘ (1999-03-13 00:00:00.0)
Διέξοδος και ελπίδα η "ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΡΑ" (1998-10-01 00:00:00.0)
Μεγάλη συγκέντρωση στην Ανω Πόλη (1998-09-30 00:00:00.0)
Με όραμα την ανάπτυξη προς όφελος του λαού (1998-09-03 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ