Σάββατο 22 Αυγούστου 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Η ουσία της επιδρομής

Δεν είναι τόσο η ανάγκη να σβήσει το "λεκέ" στο φόρεμα της Λεβίνσκι, που οδήγησε τον Κλίντον να διατάξει τους βομβαρδισμούς στο Αφγανιστάν και στο Σουδάν, όπως ισχυρίζονται κάποια ΜΜΕ. Είναι, βεβαίως και μια επιχείρηση αποπροσανατολισμού της αμερικανικής και της διεθνούς κοινής γνώμης, αλλά πρωτίστως και κυρίως είναι μια προσπάθεια να επιβεβαιωθεί, για πολλοστή φορά, ο ρόλος των ΗΠΑ ως "παγκόσμιος επιβήτορας και νταβατζής, συγχρόνως", που οδήγησε τον πλανητάρχη στην επίδειξη διεθνούς τρομοκρατικής δύναμης.

Και, φυσικά, δεν έπιασε ο πόνος τον Κλίντον για τους Αφρικανούς και Αμερικανούς πολίτες που έχασαν άδικα τη ζωή τους στις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Ναϊρόμπι και στο Νταρ-Ελ-Σαλάμ, όταν ο ίδιος στέλνει Αμερικανούς στρατιώτες να σκοτώνουν εκατομμύρια αμάχους στο Ιράκ και στη Βοσνία και να σκοτώνονται και πολλοί από τους ίδιους. Ούτε η τρομοκρατική επιδρομή στρέφεται εναντίον του Σαουδάραβα Οσάμα Μπιν Λάντεν και κατά των "φανατικών μουσουλμάνων", αφού οι ΗΠΑ υποστηρίζουν και βοηθούν ανοιχτά και υπογείως τους Ταλιμπάν - τους πλέον φανατικούς μουσουλμάνους - στο Αφγανιστάν και τη χούντα του Σουδάν.

Στόχος δεν είναι η "αντιμετώπιση της διεθνούς τρομοκρατίας", αλλά η τρομοκρατία κρατών και λαών για την πλήρη υποταγή τους στην ιμπεριαλιστική "νέα τάξη πραγμάτων".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ