Σάββατο 22 Αυγούστου 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Πιάστηκε αρχιφύλακας με 40 κιλά χασίς!

Νέο ηχηρό ράπισμα δέχτηκε χτες η Ελληνική Αστυνομία. Ο 43χρονος αρχιφύλακας Νικόλαος Λευκαδίτης κατηγορείται ότι είναι μέλος σπείρας χασισεμπόρων. Η σύλληψή του έγινε τυχαία, κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης για τη σύλληψη άλλων εμπόρων και προκάλεσε σοκ στους αστυνομικούς που χειρίστηκαν την υπόθεση. Ο αρχιφύλακας κλείστηκε στα κρατητήρια της λεωφόρου Αλεξάνδρας, μαζί με τους υπόλοιπους κρατούμενους, εκεί, που υποτίθεται ότι έστελνε ο ίδιος τους παραβάτες του νόμου...

Η Δίωξη Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής κατέστρωσε το σχέδιο για την εξάρθρωση της σπείρας πριν από 15 μέρες, με βάση τις πληροφορίες που είχε συγκεντρώσει. Πρώτα συνελήφθη σε τροχόσπιτο στη Σαλαμίνα ο 32χρονος Ηλίας Πομόνης και, στη συνέχεια, ακολούθησε η σύλληψη του αρχιφύλακα και του Αγγελου Δ. Φλωράτου,42 χρόνων. Με το αυτοκίνητο του δεύτερου, μετέφεραν 40 κιλά χασίς και εντοπίστηκαν κοντά στο "Ωνάσειο" στη λεωφόρο Συγγρού. Ενα μέρος από την ποσότητα αυτή προοριζόταν για τον Η. Πομόνη, ενώ το υπόλοιπο θα διέθεταν σε άλλους παραλήπτες. Στα σπίτια τους βρέθηκαν μικροποσότητες χασίς, πιστόλια, καραμπίνες και σφαίρες. Κατασχέθηκαν, επίσης, το ΙΧ αυτοκίνητο, περίπου δυο εκατομμύρια δραχμές και τέσσερα κινητά τηλέφωνα.

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, είπε χτες ότι σύντομα θα κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο για τη σύσταση της υπηρεσίας εσωτερικών υποθέσεων. Σύμφωνα με πληροφορίες, το νομοσχέδιο βρίσκεται στο τελικό στάδιο της επεξεργασίας και το υπουργείο έχει αρχίσει να ψάχνει αστυνομικούς για τη στελέχωσή της. Στους αστυνομικούς και στους δυο εισαγγελείς που θα τεθούν επικεφαλής της υπηρεσίας, θα δοθούν οικονομικά κίνητρα και αυξημένες αρμοδιότητες. Η υπηρεσία των αδιάφθορων θα τελεί υπό την πολιτική ευθύνη του υπουργού Δημόσιας Τάξης, ενώ θα είναι υποχρεωμένη μια φορά το χρόνο να υποβάλει έκθεση πεπραγμένων στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ελέγχου Δημόσιας Διοίκησης και Διαφάνειας. Οι αστυνομικοί θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν συναδέλφους τους ακόμα και με ανορθόδοξα μέσα (άρση απορρήτου, ελεγχόμενη ανάμειξη σε αξιόποινες πράξεις κλπ.). Από τη στελέχωση της υπηρεσίας εξαιρούνται όσοι υπηρετούν ή έχουν υπηρετήσει σε φρουρές πολιτικών προσώπων, βουλευτών, στα γραφεία υπουργών και αρχηγών της αστυνομίας, καθώς και οι συνδικαλιστές αστυνομικοί.

Οι συνδικαλιστικές ενώσεις τηρούν στάση αναμονής και αναμένουν τη δημοσιοποίηση του νομοσχεδίου για να διατυπώσουν τις θέσεις τους. Η Ενωση Αξιωματικών είναι η μόνη που έχει ταχθεί κατά της λειτουργίας ειδικής υπηρεσίας, ενώ οι υπόλοιπες ενώσεις διατηρούν τις επιφυλάξεις τους και ζητούν ασφαλιστικές δικλείδες για να μη μετατραπεί η υπηρεσία αυτή σε σώμα πραιτοριανών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ