Σάββατο 22 Αυγούστου 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Στρατόπεδα γυναικών

Αφιέρωμα του ΚΚΕ και του "Ριζοσπάστη" σε μια από τις πιο σημαντικές στιγμές της 80χρονης ιστορίας του Κόμματος από αυτήν την Κυριακή και κάθε μέρα

Η 80χρονη ιστορία του ΚΚΕ είναι ιστορία αγώνων, αίματος και θυσιών. Μπροστάρηδες οι κομμουνιστές και κομμουνίστριες στους ταξικούς κοινωνικούς αγώνες. Για να θεμελιωθεί η λευτεριά, η εθνική ανεξαρτησία, η κοινωνική αναγέννηση, το φωτεινό αύριο του λαού: Ο σοσιαλισμός.

Ανδρες και γυναίκες αγωνίστηκαν ισότιμα στον τιτάνιο και ιερό αγώνα του λαού μας. Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει στις γυναίκες αγωνίστριες, στις λαϊκές ηρωίδες, επώνυμες και ανώνυμες, που στάθηκαν ισάξια με τους άνδρες αγωνιστές στην ασίγαστη λαϊκή πάλη.

Οι γυναίκες, που βρέθηκαν στην πρωτοπορία αυτού του αγώνα, έγραψαν ένα κομμάτι της ιστορίας του ΚΚΕ με αίμα και θυσίες. Το ΚΚΕ και ο "Ρ" παρουσιάζουν σε αφιέρωμα ζωντανές μαρτυρίες μιας σημαντικής περιόδου αυτού του αγώνα, χρέος τιμής στις κομμουνίστριες αγωνίστριες, στην ηρωική αγωνιστική στάση σταστρατόπεδα γυναικών, Χίος, Τρίκκερι, Μακρονήσι και Αϊ - Στράτης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ