Σάββατο 22 Αυγούστου 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΟΕ
"Δε δίνει τον καλύτερο ο διαγωνισμός"

Ενώ συνεχίζεται ο θόρυβος γύρω από τα αποτελέσματα του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ για πρόσληψη εκπαιδευτικών, με "αφορισμούς" ενάντια στους εκπαιδευτικούς, από το ΔΣ της ΔΟΕ εκδόθηκε ανακοίνωση, με την οποία καλείται ο υπουργός Παιδείας να ακυρώσει το διαγωνισμό και να ξεκινήσει διάλογο με την εκπαιδευτική κοινότητα.

"Οι Ομοσπονδίες των εκπαιδευτικών είχαν τονίσει πως ο διαγωνισμός του ΑΣΕΠ ως τρόπος πρόσληψης των εκπαιδευτικών δεν είναι αυτός που μπορεί να δώσει τον καλύτερο εκπαιδευτικό, τονίζεται. Μια τρίωρη εξέταση σε γενικόλογα θέματα που εξετάζει την απομνημόνευση σε μια τεράστια ύλη, που σε πολλές κατηγορίες υποψηφίων δεν είχε καν διδαχτεί, η αποχή της συντριπτικής πλειοψηφίας των αναπληρωτών και των αδιόριστων, οι πρωτοφανείς συνθήκες διεξαγωγής του και η πλήρης αδιαφάνεια, απαντούν σε ένα βαθμό και στα αποτελέσματα του διαγωνισμού".

Η "Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα Εκπαιδευτικών" καλεί τους εκπαιδευτικούς σε εγρήγορση και αγώνα για πραγματική ποιοτική αναβάθμιση της εκπαίδευσης και του εκπαιδευτικού, όχι μέσα από διαγωνισμούς - παρωδία, σαν αυτό του ΑΣΕΠ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ