Σάββατο 22 Αυγούστου 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε

Είναι γεγονός ότι θέλει τσίπα και, ακόμη περισσότερο, κότσια, για να τα βάλεις με τις επιλογές και τα εγκληματικά σχέδια του πλανητάρχη και, γενικά, των ιμπεριαλιστών. Μάταια, αναζητούσαμε χτες κάποια επίσημη αντίδραση από τα κόμματα, εκτός του ΚΚΕ, που να καταδικάζουν, ανοιχτά τις βομβιστικές επιθέσεις των ΗΠΑ σε Σουδάν και Αφγανιστάν, που έγιναν με το πρόσχημα της "πάταξης της διεθνούς τρομοκρατίας".

Αξίζει, όμως, να δούμε κάποιες δηλώσεις κομματικών στελεχών από τη χτεσινή "Αθηναϊκή". Ο Π. Σγουρίδης, βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, αφού κάνει λόγο για αποδυνάμωση του Κλίντον από το "ροζ σκάνδαλο", εξηγεί τους βομβαρδισμούς ως απελευθέρωση των "ιεράκων της Ουάσιγκτον για να παίξουν το παγκόσμιο παιχνίδι τους, όπως το σχεδίαζαν". Ο Κ. Χατζηδάκης, από τη ΝΔ, θεωρώντας πρόωρο να "τοποθετηθεί στο γεγονός", καταλήγει ότι "οι τρομοκράτες δεν αντιμετωπίζονται με ...γαρίφαλα". Ο Φ. Κουβέλης, από το ΣΥΝ, βλέπει "υποταγή της διεθνούς νομιμότητας στις σκοπιμότητες και τα σχέδια της Αμερικής", ενώ ο βομβαρδισμός "είναι εγκληματική πράξη", "δεν απέχει από το να αποτελεί διεθνή τρομοκρατία". Γι' αυτό φτάνει στην πρόταση - λύση, "να αντιδράσει η ΕΕ, ο ΟΗΕ, που πρέπει να αντιληφθεί ότι καταρρακώνεται το κύρος του...".

Ο Μ. Μπακόπουλος, υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου του ΔΗΚΚΙ, μιλάει για "μονομερή ενέργεια αλαζονείας της νέας τάξης πραγμάτων, που καταδεικνύει πώς αντιλαμβάνεται η Ουάσιγκτον τη διεθνή νομιμότητα". Δηλαδή (;).

Τέλος, ο Α. Γεροντόπουλος, της ΠΟΛ.ΑΝ., επιφυλάσσεται να δει τα γεγονότα και εκφράζει την "ελπίδα ότι δε θα μπει σε κίνδυνο η διεθνής ειρήνη".

Μπράβο "παιδιά", σας... καταλάβαμε. Και εις ανώτερα!!!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ