Σάββατο 22 Αυγούστου 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΥΛΩΝΑΣ
Αγώνας μέχρι να φύγουν οι φυλακές

Με μια ακόμα συγκέντρωση διαμαρτυρίας, απάντησαν οι κάτοικοι της πόλης στην αδιαλλαξία του υπουργείου Δικαιοσύνης να λειτουργήσουν στην περιοχή οι ποινικές φυλακές ανηλίκων

Αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους μέχρι την απομάκρυνση των ποινικών φυλακών ανηλίκων από τον Αυλώνα, δήλωσαν για μια ακόμη φορά οι κάτοικοι της περιοχής, σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργάνωσε, προχτές το βράδυ, στο Πνευματικό Κέντρο της πόλης, η "Δημοτική Κίνηση Αυλώνα".Τη συγκέντρωση ακολούθησε συζήτηση, με θέμα "Οι αρνητικές επιπτώσεις των ποινικών φυλακών στον τόπο μας", κατά την οποία οι συγκεντρωμένοι κατήγγειλαν το υπουργείο Δικαιοσύνης για την αδιαλλαξία που δείχνει απέναντι στο αίτημά τους. Αποτέλεσμα, "σήμερα να ζούμε με τον τρόμο μέσα στα ίδια μας τα σπίτια" - όπως σημείωσαν - καθώς η δράση των κυκλωμάτων ναρκωτικών αυξάνεται.

"Θέλουμε να ζήσουμε ειρηνικά, χωρίς το φόβο και τον τρόμο στα σπίτια μας και την ψυχή μας", τόνισε στη συγκέντρωση η δημοτική σύμβουλος της παράταξηςΑθανασία Τσατσαλίδου.Και κάλεσε το κόσμο σε συνέχιση του αγώνα, ώστε "να ζήσουμε χωρίς ναρκωτικά, εμείς και τα παιδιά μας". "Δε φοβόμαστε τις φυλακές, αλλά τα κυκλώματα που δρουν μέσα κι έξω απ' αυτές", σημείωσε στην παρέμβασή του ο δήμαρχος Αυλώνα, Δημήτρης Κυριακού.Ο ίδιος υποσχέθηκε πως η δημοτική αρχή, μαζί με το λαό της περιοχής, θα συνεχίσει τον αγώνα για την απομάκρυνση των φυλακών. Παράλληλα, κατήγγειλε την ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης για την αδιαλλαξία της, τις ψεύτικες υποσχέσεις της περί φυλακών υψίστης ασφαλείας και παραμονής σε αυτές μόνο ανήλικων κρατουμένων. "Ο ίδιος ο υπουργός - τόνισε - παραδέχτηκε πως στις φυλακές κρατούνταν και κάποιοι ενήλικες".

Σχολιάζοντας την άποψη, σύμφωνα με την οποία ο δήμος θα μπορούσε να έχει κέρδος από τη λειτουργία των φυλακών στην πόλη, εισπράττοντας αντισταθμιστικά οφέλη, ο Δ. Κυριακού απάντησε με ένα γεγονός: "Πρόσφατα, με επισκέφτηκε ο διευθυντής των φυλακών και ζήτησε να αναλάβει ο δήμος, δηλαδή να πληρώσει ο δημότης, την αποκομιδή των απορριμμάτων των φυλακών...". Η απάντησή μας, είπε ο δήμαρχος, ήταν σαφώς αρνητική.

Την εμπειρία των κατοίκων του Δήμου Κορυδαλλού, που ζουν από τι 1958 δίπλα στις φυλακές, μετέφερε τους συγκεντρωμένους η Νίκη Καζαντζίδου,δημοτική σύμβουλος της "Δημοκρατικής Ενότητας Κορυδαλλού". "Κινδυνεύει άμεσα η ζωή κάθε κατοίκου, που ζει σε ακτίνα ενός χιλιομέτρου από τις φυλακές", τόνισε. Και πρόσθεσε πως οι δημότες νιώθουν πως οι δρόμοι γύρω από τις φυλακές δεν ανήκουν στους ίδιους, αλλά στο υπουργείο Δικαιοσύνης. Γιατί;"Για να κάνουν ένα έργο, οι ίδιοι ή ο δήμος, θέλουν την έγκριση του υπουργείου, ενώ πληρώνουν ακόμη και για την αποκομιδή των απορριμμάτων των φυλακών. Το δε υπουργείο δεν πληρώνει δραχμή".

Συνεχίζοντας, η Ν. Καζαντζίδου τόνισε: "Σε περιόδους εξέγερσης, ζούμε σκηνές τρόμου. Η φιλολογία πως στις περιοχές όπου λειτουργούν φυλακές μπορεί να υπάρξει και ανάπτυξη δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα. Για λόγους καθαρά προεκλογικούς, μας υποσχέθηκαν πως θα φύγουν οι φυλακές από τον Κορυδαλλό, ενώ την ίδια στιγμή δαπάνησαν χρήματα για την επέκταση των γυναικείων". Και κατέληξε: "Δε συμφωνούμε να διώξουμε το πρόβλημα από την πόρτα μας και να το φέρουμε στη δική σας. Γι' αυτό οργανώστε τον αγώνα σας, όσο είναι καιρός".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αλληλεγγύη στους πέντε Κουβανούς αγωνιστές (2008-03-28 00:00:00.0)
Προγράμματα που διώχνουν από το «χόρτο» (2007-03-03 00:00:00.0)
Στον «αέρα» η απομάκρυνση των φυλακών (2003-12-17 00:00:00.0)
Κάλεσμα στους συγκεντρωμένους να συντονίσουν τον αγώνα - από κοινού (1998-08-22 00:00:00.0)
Αθώα περιστερά ο Γιαννόπουλος (1998-08-19 00:00:00.0)
Συγκέντρωση σήμερα έξω από τις φυλακές (1998-03-07 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ