Σάββατο 22 Αυγούστου 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ομόθυμο "Οχι" απ' τον "Ευαγγελισμό"

Ο πρόεδρος Φ. Μήτσης και οι γιατροί ζητούν την απόσυρση της απόφασης και την έγκριση των εφημεριών, σύμφωνα με την πρόταση του νοσοκομείου

Καταπέλτης για την υπουργική απόφαση είναι η επιστολή που έστειλε προχτές ο πρόεδρος του "Ευαγγελισμού", καθηγητής Φώτης Μήτσης, προς τον υπουργό ΥγείαςΚ. Γείτονα.

Ολόκληρη η επιστολή του προέδρου του "Ευαγγελισμού" έχει ως εξής: "Με την απόφαση δεν καλύπτονται οι πραγματικές ανάγκες της λειτουργίας του Νοσοκομείου μας. Είναι αναγκαίο να παραμείνουμε στο 1/3 και 1/5 και η δαπάνη να είναι σύμφωνα με την πρότασή μας. Με 129.500.000 σε καμία περίπτωση δεν καλύπτονται οι ανάγκες λειτουργίας του Νοσοκομείου. Η υπουργική απόφαση ανατρέπει πλήρως την πρόθεση εφαρμογής της καθημερινής εφημερίας. Η μείωση αποδοχών που θα προκύψει συγκριτικά από τις προηγούμενες θα δημιουργήσει μεγάλο θέμα στον ιατρικό κόσμο. Το ιατρικό προσωπικό του "Ευαγγελισμού" βρίσκεται σε αναστάτωση με επιπτώσεις στη λειτουργία του Νοσοκομείου. Οι Διοικήσεις πρέπει να έχουν ευελιξία για την αντιμετώπιση των αναγκών, όπως, λ.χ., έγινε με την έκτακτη γενική εφημερία της 18.8.98, λόγω μη λειτουργίας του "Ερυθρού"".

Και η επιστολή καταλήγει: "Οι απόψεις αυτές διατυπώθηκαν μετά από σύσκεψη με υπηρεσιακούς παράγοντες και με μέλη του ΔΣ".

Η Πενταμελής Επιτροπή

"Η απόφαση αυτή είναι παράνομη, γιατί περιορίζει κατά 40% τουλάχιστον τις εφημερίες, που προβλέπει ακόμα κι αυτός ο περιοριστικός νόμος που προσδιορίζει τις εφημερίες και, ταυτόχρονα, αντιιατρική, γιατί στερεί το δικαίωμα και την υποχρέωση των γιατρών για εφημερία", τονίζει, σε χτεσινή ανακοίνωσή της, η Πενταμελής Επιτροπή της ΕΙΝΑΠ του "Ευαγγελισμού" και υπογραμμίζει ότι η Γενική Συνέλευση των Γιατρών του νοσοκομείου που έγινε προχτές "απορρίπτει ομόφωνα την κοινή υπουργική απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών και Υγείας, με την οποία περικόπτονται δραματικά οι δαπάνες για την εφημερία του νοσοκομείου".

"Ετσι, συνεχίζει η ανακοίνωση, διακυβεύεται η ασφάλεια των ασθενών και υποβαθμίζεται παραπέρα η λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων, σε βαθμό που μερικά δε θα μπορούν να εφημερεύουν με επάρκεια. Ενόψει, μάλιστα, του σχεδιασμού για γενική εφημερία αρκετών νοσοκομείων - και του "Ευαγγελισμού" - σε καθημερινή βάση από 1.1.99, οι επιπτώσεις θα είναι δραματικότερες".

Και η ανακοίνωση καταλήγει: "Καλούμε το υπουργείο Υγείας να ανακαλέσει άμεσα αυτή την απόφαση και να εκδώσει καινούρια, που να ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες, όπως αυτές έχουν προσδιοριστεί από τα επιστημονικά τμήματα, την επιστημονική επιτροπή και τη διοίκηση του νοσοκομείου. Οι γιατροί του "Ευαγγελισμού" βρίσκονται σε ετοιμότητα και θα εξαντλήσουν μέσω της ΕΙΝΑΠ κάθε συνδικαλιστικό, πολιτικό και νομικό μέσο, για να μην εφαρμοστεί αυτό το σκληρό και απάνθρωπο καθεστώς λιτότητας στα νοσοκομεία".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Ακτινογραφία» των παρενεργειών στον «Ευαγγελισμό»(2004-12-24 00:00:00.0)
«Πρώτη» των πειραματισμών για την εφημερία(2003-12-19 00:00:00.0)
Εντονη κινητικότητα στην υγεία(1998-10-20 00:00:00.0)
Καταπέλτης για την κυβέρνηση(1998-09-15 00:00:00.0)
Διευρυμένο το πλαίσιο της ΕΙΝΑΠ(1998-09-10 00:00:00.0)
"Παρενέργειες" του μισθολογίου(1998-05-07 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ