Σάββατο 22 Αυγούστου 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Συμπαράσταση στη Βέρα Νικολα'ϊδου

Τη συμπαράστασή της στην αγωνίστρια και υποψήφια δήμαρχο της "Δημοκρατικής Ενότητας", Βέρα Νικολαϊδου,καθώς και την καταδίκη της στην απόφαση της κυβέρνησης να την παύσει από δημοτικό σύμβουλο, εκφράζει με ανακοίνωσή της η "Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία Δυτικής Αττικής".

"Καταδικάζουμε και καταγγέλλουμε την πολιτική της κυβέρνησης, ενόψει μάλιστα των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών", τονίζει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή της η ΝΑΣ Δυτικής Αττικής. Συνεχίζοντας, σημειώνει πως η κυβέρνηση προχωρά σε τέτοιες αποφάσεις για δύο λόγους: "Πρώτον, γιατί φαίνεται πολύ καθαρά, παρότι δε βρισκόμαστε στην περιοχή του Πειραιά, η απραξία του σημερινού δημάρχου στην πόλη και η δυναμική του συνδυασμού, που υποστηρίζει την Β. Νικολαϊδου, μέσα στο λαό και τους εργαζόμενους. Ο δεύτερος λόγος σχετίζεται με την προσπάθεια της κυβέρνησης να αποκρύψει την "άλλη φωνή" στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, που θέλει το θεσμό στην υπηρεσία του λαού. Που αντιτίθεται στη μετατροπή του σε έναν απλό διοικητικό μηχανισμό της κυβέρνησης και των εντολών της Ευρωπαϊκής Ενωσης".

Τέτοιες ενέργειες - καταλήγει η ΝΑΣ Δυτικής Αττικής - στόχο έχουν να αποπροσανατολίσουν το λαό από τα πραγματικά και μεγάλα προβλήματα που τον απασχολούν.

  • Τα παραρτήματα της ΠΕΑΕΑ όλης της Θεσσαλίας (Λάρισας, Τρικάλων, Μαγνησίας, Καρδίτσας), σε κοινή τους ανακοίνωση "δηλώνουν την αμέριστη συμπαράστασή τους στη λαϊκή αγωνίστρια, δημοτική σύμβουλο της Κοκκινιάς, Βέρα Νικολαϊδου, που δέχεται την άνανδρη και ανήθικη επίθεση των ανεγκέφαλων του κυβερνητικού αυταρχισμού".

Οι αντιστασιακοί της Θεσσαλίας "καταγγέλλουν στον ελληνικό λαό τις μεθοδεύσεις αυτές της κυβέρνησης, που γυρίζουν τον πολιτικό μας βίο πίσω, σε άλλες καταδικασμένες εποχές". Υπογραμμίζουν πως πρόκειται για μια καθαρά πολιτική δίωξη, "μια πράξη ανέντιμη και κατάπτυστη, που θα γυρίσει μπούμερανγκ στα κεφάλια των εμπνευστών της στις εκλογές του Οκτώβρη.

Είμαστε βέβαιοι, ότι ο λαός της ηρωικής Κοκκινιάς, με την ψήφο του, θα "θέσει σε αργία" τον κ. Τράπαλη, "αρχιτέκτονα" όλης αυτής της σκευωρίας και θα τον στείλει στο σπίτι του, αναδεικνύοντας ξανά στο πόστο της την καταξιωμένη δήμαρχό του, την Βέρα Νικολαϊδου".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ