Σάββατο 22 Αυγούστου 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΧΑΛΚΙΔΑ
Αντιμέτωποι με τα ισόβια οι 25 ναυτικοί

Την ποινή της ισόβιας κάθειρξης αντιμετωπίζουν ο πλοίαρχος Μάρκος Θεοδωράκης, 4 ακόμα Ελληνες και 25 αλλοδαποί ναυτικοί (2 Πολωνοί, 1 από την Μπούρμα και 22 Ινδονήσιοι), που αποτελούν το πλήρωμα του, υπό σημαία Κύπρου, φορτηγού πλοίου "Κλεόβουλος οφ Ρόδος", στου οποίου τα ύφαλα βρέθηκαν προχτές το μεσημέρι 189 κιλά κοκαϊνης, αεροστεγώς συσκευασμένη σε δέκα σάκους, όταν το πλοίο βρισκόταν στο λιμάνι της ΑΓΕΤ, στο Αλιβέρι για εκφόρτωση κάρβουνου που μετέφερε από το λιμάνι Σάντα Μάρθα της Κολομβίας.

Οι 29 ναυτικοί, που κρατούνταν υπό ανάκριση στο Λιμεναρχείο Αλιβερίου, μεταφέρθηκαν χτες το μεσημέρι στην Εισαγγελία Χαλκίδας, όπου τους απαγγέλθηκαν οι κατηγορίες της εισαγωγής, κατοχής, μεταφοράς, αγοράς και της απλής συνεργίας στην εισαγωγή και μεταφορά των ναρκωτικών, όλες σε βαθμό κακουργήματος.

Οπως επισημαίνεται στο εισαγγελικό σημείωμα "οι πράξεις τελεσθείσες από κοινού, με σκοπό την εμπορία από πρόσωπα που ενεργούν κατ' επάγγελμα υπό περιστάσεις που μαρτυρούν ότι είναι ιδιαίτερα επικίνδυνοι". Οι 29 ναυτικοί ζήτησαν και πήραν προθεσμία για τη Δευτέρα το πρωί και κρατούνται στο Αστυνομικό Τμήμα Χαλκίδας. Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε χτες το μεσημέρι ο αρχιπλοίαρχος λιμενικού, Ν. Οικονομάκης, ανέφερε ότι δεν υπήρξε συνεργασία με την Ιντερπόλ, αλλά ήταν επιτυχία των ελληνικών αρχών. Δήλωσε, ότι οι έρευνες συνεχίζονται προς κάθε κατεύθυνση και η εκτίμηση είναι ότι παραλήπτες του φορτίου κοκαϊνης μπορεί να ήταν Ελληνες, γιατί το πλοίο δεν είχε προγραμματισμένο άλλο δρομολόγιο.

Ομως, υπάρχουν κάποια ερωτηματικά που δεν απαντήθηκαν. Το πλοίο έφτασε στο Αλιβέρι στις 6.30 μ.μ. της Τετάρτης και οι έρευνες ξεκίνησαν με καθυστέρηση σχεδόν μιας μέρας. Επίσης, το πιο λογικό θα ήταν να μην υπάρξει παρέμβαση, αλλά παρακολούθηση για να συλληφθούν και οι παραλήπτες - αν ήταν χώρα παραλαβής η Ελλάδα - κάτι που βέβαια δεν έγινε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ