Πέμπτη 3 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΡΑ"
Με όραμα την ανάπτυξη προς όφελος του λαού

Συνέντευξη Τύπου έδωσε χτες ο υποψήφιος δήμαρχος Αγάπιος Σαχίνης

"Το δικό μας όραμα είναι μια Θεσσαλονίκη της παραγωγικής ανάπτυξης, που θα στηρίζεται στις δυνατότητες της περιοχής. Γι' αυτό παλεύουμε για τη διάσωση και τον εκσυγχρονισμό της βιομηχανίας και της βιοτεχνίας, ενάντια στην καταιγίδα των ιδιωτικοποιήσεων και του ξεπουλήματος των κοινωφελών επιχειρήσεων, ενάντια στον αφανισμό των ΕΒΕ. Μόνο μέσα από μια τέτοια τύπου ανάπτυξη είναι δυνατή η αντιμετώπιση της μάστιγας της ανεργίας και όχι με τα ιδιωτικά γραφεία ευρέσεως εργασίας ή τη "διά βίου κατάρτιση", για την οποία αφειδώς ξοδεύει χρήματα η ΕΕ".

Τα παραπάνω τόνισε σε συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησε χτες, ο υποψήφιος δήμαρχος του συνδυασμού "ΘεσσαλοΝΙΚΗ - ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΡΑ", Αγάπιος Σαχίνης.Αναφερόμενος στις άλλες παρατάξεις, που διεκδικούν την ψήφο των πολιτών για το Δήμο Θεσσαλονίκης, ο Αγ. Σαχίνης επισήμανε: "Διαπιστώνουμε τη συναντίληψή τους στην προεκλογική καμπάνια, την οποία χαρακτηρίζει ένας χορός δισεκατομμυρίων. Επίσης, τη συμφωνία τους στην αντίληψη του τι είναι πρόβλημα. Οτιδήποτε άλλο εκτός από τις αντικειμενικές ανάγκες των δημοτών για εργασία, υγεία, μόρφωση κλπ. Οραματίζονται μια Θεσσαλονίκη "μητρόπολη των Βαλκανίων", πόλη "διεκδίκησης στην ενδοχώρα", "κέντρο χρηματιστηριακό", χώρο παροχής υπηρεσιών στο πολυεθνικό κεφάλαιο, για να πραγματοποιήσει τους οικονομικούς, πολιτικούς, στρατιωτικούς του στόχους στην περιοχή".

Στη συνέχεια ο Αγ. Σαχίνης ανέφερε ότι ο συνδυασμός "ΘεσσαλοΝΙΚΗ -ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΡΑ" προτείνει άμεσα μέτρα ανακούφισης από τις δημοτικές φορολογίες, παροχή υπηρεσιών χωρίς ανταποδοτική λογική, διεκδίκηση για αύξηση των οικονομικών της ΤΑ, από το ευτελές 2,25% του κρατικού προϋπολογισμού στο 8%, διεκδίκηση των χρημάτων που αυθαίρετα έχουν παρακρατηθεί από το '90 και πλησιάζουν το 1,5 τρισ. Ενάντια στην πριμοδότηση των ιδιωτικών συμφερόντων και το πέρασμα κάθε αντιλαϊκού κυβερνητικού μέτρου. "Ισχυρή "ΘεσσαλοΝΙΚΗ - ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΡΑ" σημαίνει πολύτιμος συμπαραστάτης στους αγώνες των δημοτών στη δουλιά, στην παιδεία, στην υγεία, στην πρόνοια", τόνισε.

Ο Αγ. Σαχίνης ανακοίνωσε ότι ο συνδυασμός δε θα πάρει μέρος στα εγκαίνια της ΔΕΘ, ενώ ταυτόχρονα κάλεσε το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης να μην παραστεί κι αυτό στις επίσημες εκδηλώσεις παρουσία του πρωθυπουργού, αλλά να βρεθεί έξω από την Εκθεση διαδηλώνοντας για να καταγγείλει την αδιαφορία και τον εμπαιγμό που χρόνια υφίστανται οι κάτοικοι αυτής της πόλης. Επίσης, κάλεσε το λαό της Τούμπας στη συγκέντρωση που διοργανώνει σήμερα το βράδυ ο συνδυασμός στην Αλάνα, για να καταγγελθεί το ΥΠΕΧΩΔΕ, που με τη στάση του εμπαίζει τους κατοίκους λέγοντας ότι δεν πρόκειται να οικοπεδοποιηθεί ο μοναδικός ελεύθερος χώρος που έχει απομείνει στην περιοχή. Ηδη, πρόσθεσε, το ΥΠΕΧΩΔΕ δεν αποζημιώνει τους ιδιοκτήτες κι αυτοί με τη σειρά τους είναι έτοιμοι να περιφράξουν το χώρο και να αρχίσουν την ανέγερση πολυκατοικιών.Ακόμη ο Αγ. Σαχίνης μίλησε για την "εν πολλαίς αμαρτίαις περιπεσούσα Κασσιανή", όπως χαρακτήρισε την "Πολιτιστική", τονίζοντας ότι δεν μπορούμε να πάμε στις εκλογές χωρίς προηγούμενα η Εισαγγελία Θεσσαλονίκης να έχει ξεκαθαρίσει εάν κάποιοι παραπέμπονται από τους διοικούντες την "Πολιτιστική". Τέλος, σοβαρά ερωτήματα έθεσε σχετικά με το μετρό της Θεσσαλονίκης. Σημείωσε ότι η πρόταση της γαλλικής εταιρίας, με την οποία γίνεται η σύμβαση, είναι πέρα και έξω από τις προδιαγραφές της διακήρυξης, είναι περίπου 75 δισ. ακριβότερη σε αντίθεση με την προηγούμενη εταιρία (ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ), ενώ προβλέπεται προσαύξηση εισιτηρίου 215%.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ