Πέμπτη 3 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΖΙΩΒΑ, ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΝΟΜΑΡΧΗ ΑΡΤΑΣ ΤΗΣ "ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ"
Ο Νομός Αρτας μπορεί να αναπτυχθεί

- Κλείνουν φέτος τέσσερα χρόνια από τη λειτουργία της αιρετής Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης (ΝΑ). Πώς εκτιμάτε την πορεία του θεσμού;

- O θεσμός της αιρετής ΝΑ, στην περίοδο της πρώτης θητείας του, σημαδεύεται από μια συστηματική προσπάθεια να μετατραπεί σε μέσο εφαρμογής της αντιλαϊκής πολιτικής, στο μακρύ χέρι του αστικού κράτους. Επιβεβαιώθηκαν στην πράξη οι θέσεις της "Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας" (ΝΑΣ) για το ρόλο του θεσμού και διαψεύστηκαν όσοι στήριξαν αυτόν τον κυβερνητικό ρόλο.

- Ποια η δράση της ΝΑ στο νομό σας; Τι αντίκτυπο είχε στα τοπικά προβλήματα και ποια είναι αυτά;

- Στην Αρτα, η πλειοψηφία της ΝΑ - πρόσκειται σε ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ - συνεπικουρούμενη και από την αξιωματική αντιπολίτευση - η παράταξη που στηρίζει η ΝΔ - φρόντισε να υποβαθμίσει το ρόλο του θεσμού. Ταυτίστηκε με τις κυβερνητικές επιλογές και ήρθε σε αντίθεση με τη βούληση και τα συμφέροντα του αρτινού λαού και του τόπου, που εκπέμπει ένα ισχυρό SOS. Αλλωστε τα προβλήματα δεν έχουν τελειωμό. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε τη μείωση των τιμών των αγροτικών προϊόντων (πορτοκάλι, καλαμπόκι, ελιές, βαμβάκι), το μαράζωμα της κτηνοτροφίας, τη μεθοδευμένη διάλυση του πτηνοτροφικού συνεταιρισμού, το ξεπούλημα του εργοστασίου ΕΣΠΕΡΙΣ, την έλλειψη οδοποιίας, την απουσία έργων υποδομής στον Αμβρακικό κόλπο, την τραγική έλλειψη προσωπικού στο νέο Νοσοκομείο, την ανυπαρξία σχολικών κτιρίων. Την ίδια στιγμή η ανεργία αγγίζει στο νομό το 20%.

- Ποια είναι η πρόταση της ΝΑΣ για μια αναπτυξιακή πορεία του νομού; - Η ΝΑΣ πιστεύει ότι ο νομός μπορεί και πρέπει να αναπτυχθεί. Βέβαια, ουσιαστική λύση των προβλημάτων εγγυώνται μόνο βαθιές κοινωνικοοικονομικές αλλαγές. Ομως μια αγωνιστική πλειοψηφία στη ΝΑ μπορεί να συμβάλλει αποφασιστικά στην ανάπτυξη ενός διεκδικητικού λαϊκού κινήματος. Πολύ νωρίς δώσαμε στη δημοσιότητα την πρότασή μας για μια αναπτυξιακή πορεία του νομού, με κεντρική κατεύθυνση τη δημιουργία έργων υποδομής στον πρωτογενή τομέα, τη λήψη μέτρων προστασίας και διάθεσης των προϊόντων. Συγκεκριμένα, προτείνουμε να γίνουν επιτέλους τα αρδευτικά και αποστραγγιστικά έργα, η αγροτική οδοποιία, το επαρχιακό και εθνικό δίκτυο, τα έργα υποδομής στις λιμνοθάλασσες του Αμβρακικού, Τσουκαλιό και Λογαρού. Να παρθούν μέτρα για τα εσπεριδοειδή, την κτηνοτροφία και την πτηνοτροφία. Αμεσα να επανδρωθεί το Νοσοκομείο με το απαραίτητο προσωπικό, να αναβαθμιστούν τα Κέντρα Υγείας, να λειτουργήσουν τα εργαστήρια του ΙΚΑ. Να παρθούν τα απαραίτητα μέτρα για τη βελτίωση της υλικοτεχνικής υποδομής της εκπαίδευσης στο νομό. Να ενισχυθεί η ανάπτυξη της ερασιτεχνικής πολιτιστικής δημιουργίας και του λαϊκού αθλητισμού.

- Ποιο θα πρέπει να είναι το μήνυμα των ερχόμενων εκλογών;

- Δεν πάει άλλο. Αυτό το μήνυμα πρέπει και μπορεί να σταλεί. Το διαπιστώνουμε σε περιοδείες, συσκέψεις και συζητήσεις με τον κόσμο, όπου τονκαλούμε να καταδικάζει την αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική και όσους τη στηρίζουν. Να ψηφίσει αγωνιστές, ενισχύοντας το ψηφοδέλτιο της ΝΑΣ, που στάθηκε στο πλευρό τους, στους αγώνες τους. Να ψηφίσει τη ΝΑΣ για να μην ανάψει κι άλλο "πράσινο", "κεντροαριστερό" ή "κεντροδεξιό" φλας για ακόμα σκληρότερα αντιλαϊκά μέτρα. Να στείλει αγωνιστικά χαιρετίσματα σ' όλους όσοι έχουν κάνει τα όνειρά του συντρίμμια.

Χ. Δ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Η παντελής έλλειψη υποδομών οδήγησε στις καταστροφές (2003-10-30 00:00:00.0)
Δώστε δύναμη στη νομαρχία. Ψηφίστε ΝΑΣ! (1998-10-10 00:00:00.0)
Υπόσχεση αγώνα (1998-10-03 00:00:00.0)
Συσπειρωθείτε για ένα καλύτερο αύριο (1998-09-30 00:00:00.0)
Καταδικάστε τους, πολλαπλασιάστε τη δύναμή σας! (1998-09-17 00:00:00.0)
Εγγύηση η ενεργοποίηση του λαού (1998-09-08 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ