Πέμπτη 3 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Πρόβλημα λειψυδρίας

Το νερό νεράκι ενδέχεται να πουν οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης ενόψει της Διεθνούς Εκθεσης, που αύριο ανοίγει τις πύλες της. Ο Οργανισμός Υδρευσης Θεσσαλονίκης, προκειμένου να ανταπεξέλθει στις αυξημένες υδρευτικές ανάγκες, ζητάει την κατανόηση των καταναλωτών και την προσπάθειά τους για λιγότερη κατανάλωση, ενώ έχει θέσει σε επιφυλακή το προσωπικό και, εφόσον κριθεί απαραίτητο, θα ληφθούν έκτακτα μέτρα με μείωση της παροχής προς τους μεγάλους καταναλωτές.

"Το πρόβλημα της έλλειψης νερού που παρατηρείται κατά τις θερινές περιόδους στη Θεσσαλονίκη θα συνεχίσει να ταλανίζει τους κατοίκους ακόμη και μετά το πέρας του 2001, οπότε και θα αρχίσουν να φτάνουν στην πόλη οι πρώτες ποσότητες νερού από τον Αλιάκμονα". Τα παραπάνω παραδέχτηκε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο γενικός διευθυντής του Οργανισμού Υδρευσης Θεσσαλονίκης, Δήμος Παπαδημητρίου, ενώ δεν αρνήθηκε ότι σημειώνονται καθυστερήσεις στην πορεία του έργου, τις οποίες απέδωσε στην ανάληψη τμημάτων εκμέρους εργοληπτών.

Εξήγησε ότι σήμερα οι Οργανισμοί Υδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης αριθμούν από κοινού 600 εργαζόμενους, ενώ θα έπρεπε να είναι τουλάχιστον 1.000 και σημείωσε ότι έπειτα από πολλές πιέσεις προσλήφθηκαν άλλοι 30. Τέλος, επανέλαβε την αντίθεσή του στην ιδιωτικοποίηση του κοινού φορέα που θα προκύψει από την ενοποίηση ΟΥΘ - ΟΑΘ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ