Πέμπτη 3 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Η Πάτρα στο ρυθμό του Φεστιβάλ

Διήμερες εκδηλώσεις 12 - 13 Σεπτέμβρη. Μεγάλη η συμμετοχή της νεολαίας στις προφεστιβαλικές που έγιναν στην Αχα'ϊα και η απήχηση των θέσεων του ΚΚΕ στη νεολαία

Με τις διήμερες εκδηλώσεις στο Φρούριο της Πάτρας, 12 - 13 Σεπτέμβρη, ολοκληρώνεται ο κύκλος των προφεστιβαλικών εκδηλώσεων της οργάνωσης Αχαϊας της ΚΝΕ, που στέφθηκαν με μεγάλη επιτυχία.

"Από τις προφεστιβαλικές εκδηλώσεις, η ΚΝΕ βγαίνει πιο δυνατή, πιο ενισχυμένη", τονίζει ο Χρήστος Τσαντής,μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ και γραμματέας του Συμβουλίου Περιοχής Δυτ. Πελοποννήσου. Σημειώνοντας ότι "ενδεικτικό της επιτυχίας των εκδηλώσεων αυτών, ήταν η μεγάλη συμμετοχή της νεολαίας, η απήχηση των θέσεων του ΚΚΕ στη νεολαία, καθώς επίσης και η ανάδειξη των προβλημάτων των νέων σε κάθε συνοικία, μέσα από την πλούσια θεματολογία των εκδηλώσεων". Τώρα όμως, η προσοχή της Οργάνωσης έχει στραφεί στις προσπάθειες για την επιτυχία των εκδηλώσεων στο Φρούριο, δίνοντας τη μάχη του εισιτηρίου, που δεν έχει οικονομικό χαρακτήρα, αλλά είναι κατ' εξοχήν πολιτική εξόρμηση. "Εκτιμούμε ότι είμαστε πίσω από τις δυνατότητές μας, αλλά τις επόμενες μέρες θα μπούμε με ακόμα μεγαλύτερο ενθουσιασμό, σ' αυτή τη μάχη, με ακόμα μεγαλύτερη δυναμική", τονίζει ο Χρ. Τσαντής, ο οποίος σημείωσε ότι με ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν ριχτεί στη μάχη της προπαγάνδισης του Φεστιβάλ, οι μαθητικές οργανώσεις, οι οποίες καθημερινά "σαρώνουν" τις πλατείες, και τα νεολαιίστικα στέκια.

Ο χώρος στο Φρούριο που θα φιλοξενήσει το φεστιβάλ περιλαμβάνει, τρεις εξέδρες, δύο χώρους συζητήσεων, αρκετά περίπτερα, βιβλιοπωλείο της "Σύγχρονης Εποχής", αναψυκτήριο, παιδότοπο με θέατρο σκιών, κλπ.

Στη διάρκεια των εκδηλώσεων θα γίνουν συζητήσεις με θέματα τη μάχη κατά των ναρκωτικών και την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Δημήτρης Γόντικας,μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ (την Κυριακή 13 Σεπτέμβρη), ενώ το Σάββατο θα μιλήσει ο Αλέκος Μαρινάκης,μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ. Επίσης, θα χαιρετίσουν, ο Ανδρέας Αθανασόπουλος υποψήφιος Νομάρχης Αχαϊας της "Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας" και ο υποψήφιος δήμαρχος Πάτρας Παναγιώτης Κοσιώνης.

Οσον αφορά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων:

- Στην ερασιτεχνική σκηνή, θα παρουσιαστεί η δουλιά των νεανικών σχημάτων καθώς και το χορευτικό συγκρότημα του Παμμικρασιατικού.

- Στην ταβέρνα, μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος των κεντρικών συναυλιών, θα ακολουθήσει λαϊκό γλέντι, με ρεμπέτικο πρόγραμμα.

- Στην κεντρική εξέδρα, θα εμφανιστούν: Το Σάββατο 12 Σεπτέμβρη ο Μπάμπης Τσέρτος και την Κυριακή στις 13 Σεπτέμβρη, η Μαρία Δημητριάδη και οΓιάννης Θωμόπουλος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ