Πέμπτη 3 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΙΝΗΣΗ "ΠΕΙΡΑΙΑΣ - ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ"
Κοντά στους εργάτες της θάλασσας

Με εν ενεργεία και συνταξιούχους ναυτικούς συναντήθηκε χτες ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά Παναγιώτης Σαλπέας

Κοντά στους εργάτες και τους απόμαχους της θάλασσας βρέθηκε ο επικεφαλής της Κίνησης "Πειραιάς - Αναγέννηση" και υποψήφιος δήμαρχος, Παναγιώτης Σαλπέας,συνοδευόμενος από στελέχη του συνδυασμού. Μίλησε σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα με τους εν ενεργεία και συνταξιούχους ναυτικούς. Ακουσε τα προβλήματά τους και ανέπτυξε τις θέσεις της Κίνησης. Κύριο πρόβλημα των Ελλήνων ναυτικών, που με τα κορμιά και το αίμα τους χτίστηκε αυτό που αποκαλείται "ελληνική αυτοκρατορία στη θάλασσα", είναι σήμερα η ανεργία και η ουσιαστική χρεοκοπία του Ναυτικού Απομαχικού Ταμείου, αφού οι Ελληνες εφοπλιστές ξεζούμισαν τους εργαζόμενους και τώρα τους πετούν στο δρόμο.

"Η πολιτική που γεννά, αναπαράγει και οξύνει τα προβλήματα των εργαζομένων είναι η ίδια πολιτική που προωθεί την αύξηση των κερδών των εφοπλιστών", τόνισε ο Π. Σαλπέας, σημειώνοντας ότι οι στόλοι των εφοπλιστών έγιναν με τη δουλιά και τα χρήματα που επί χρόνια κλέβουν από τους ναυτικούς. Τα "θαλασσοδάνεια", τα αφορολόγητα, οι κάθε είδους διευκολύνσεις ήταν αυτά που το κράτος έδωσε στο εφοπλιστικό κεφάλαιο για να αναπτυχθεί, ενώ παράλληλα επέτρεψε την πιο σκληρή και απάνθρωπη εκμετάλλευση των ναυτικών, είπε ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά.

Αναφερόμενος ο Παναγιώτης Σαλπέας στις γενικότερες θέσεις της Κίνησης για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, υπογράμμισε ότι η βασική διαφορά του συνδυασμού από τις άλλες παρατάξεις είναι η αντίληψη που έχει για το ρόλο που πρέπει να παίξει ο Δήμος Πειραιά. "Εμείς θέλουμε διεκδικητική Τοπική Αυτοδιοίκηση και το δήμο δίπλα στον δημότη, συμπαραστάτη και συναγωνιστή του στους αγώνες που κάνουν για να αλλάξει η σημερινή πολιτική", είπε, προσθέτοντας: "Μαυρίστε όλους αυτούς που σκύβουν το κεφάλι στην αντιλαϊκή πολιτική".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ