Πέμπτη 3 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΠ. ΧΑΛΒΑΤΖΗΣ
Να σταματήσει τώρα η προπαγάνδα των πακέτων!

Την άμεση σύγκληση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ενωσης Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδας (ΕΝΑΕ), προκειμένου να σταματήσει την προπαγάνδα των νομαρχών για τα έργα που έγιναν στη Νομαρχία, καθώς και την προβολή της συμμετοχής των Νομαρχιών στα έργα των πακέτων Ντελόρ και Σαντέρ, που γίνεται για προεκλογικούς λόγους, ζήτησε κατά τη διάρκεια του χθεσινού Νομαρχιακού Συμβουλίου Αθήνας ο σύμβουλος της "Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας" (ΝΑΣ) και υποψήφιος πρόεδρος της διευρυμένης Νομαρχίας Αθήνας - Πειραιά, Σπύρος Χαλβατζής.

Ο Σπ. Χαλβατζής είπε συγκεκριμένα: "Μπήκαμε ήδη στην προεκλογική περίοδο. Οι κανόνες της περιόδου αυτής, γραπτοί και άγραφοι και η ηθική τάξη, επιβάλλουν να μην εκμεταλλεύεται κανένας τη θέση που κατέχει, αιρετή ή δημόσια, για δική του προεκλογική προβολή και προπαγάνδα. Η ΝΑΣ ζητά να συγκληθεί το ΔΣ της ΕΝΑΕ και να καλέσει τους νομάρχες που είναι και υποψήφιοι, να πάψουν να προπαγανδίζουν το όποιο έργο έγινε στη Νομαρχία τους και ειδικότερα να σταματήσουν τις εκδηλώσεις που οργανώνουν, προβάλλοντας τη συμμετοχή της τάδε ή της δείνα Νομαρχίας στα έργα του πακέτου Ντελόρ ή του πακέτου Σαντέρ, ή για μικροκομματικούς προεκλογικούς λόγους.

Επίσης, η ΝΑΣ θεωρεί ανοιχτή πρόκληση την υπερπροβολή ορισμένων υποψηφίων δημάρχων στην Αθήνα, στον Πειραιά και τη Θεσσαλονίκη με τη δαπάνη εκατοντάδων εκατομμυρίων δραχμών (γιγαντοαφίσες, τηλεοπτικές παρεμβάσεις επί πληρωμή) πριν ακόμα ξεκινήσει επίσημα η προεκλογική περίοδος. Τέλος, καταγγέλλει την υπερπροβολή των εκλεκτών των κομμάτων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, που φανερώνει τους πολιτικούς και οικονομικούς δεσμούς τους με συμφέροντα τα οποία κινούνται σε αντίθεση με τα συμφέροντα της μεγάλης πλειοψηφίας του λαού. Φανερώνει την ύπαρξη άδηλων πόρων και οι φωνές τους για διαφάνεια είναι υποκριτικές".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ