Πέμπτη 3 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΓΙΑΤΡΟΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Αύριο η απεργία και συμμετοχή στο συλλαλητήριο

Από τη Δευτέρα αρχίζουν πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες

Με 24ωρη απεργία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα υποδεχτούν, αύριο το απόγευμα, οι νοσοκομειακοί γιατροί της Θεσσαλονίκης, τον πρωθυπουργό και το κυβερνητικό κλιμάκιο που θα τον συνοδεύει για τα εγκαίνια της 63ης ΔΕΘ, διεκδικώντας να ανακληθεί η διυπουργική απόφαση για τις εφημερίες.

Στη Γενική Συνέλευση που πραγματοποίησαν χτες το απόγευμα, οι νοσοκομειακοί γιατροί της Θεσσαλονίκης αποφάσισαν να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας που οργανώνουν τα πρωτοβάθμια Σωματεία αύριο στις 6 το απόγευμα στο Αγαλμα του Βενιζέλου. Επίσης, αποφάσισαν από την επόμενη Δευτέρα να προχωρήσουν σε επαναλαμβανόμενες πενθήμερες απεργιακές κινητοποιήσεις. Με δεδομένο ότι τα κονδύλια που υπάρχουν στα νοσοκομεία αρκούν για να καλύψουν τις εφημερίες έως τις 15 Σεπτέμβρη, ξεκαθάρισαν ότι δεν είναι διατεθειμένοι να εργαστούν εφημερίες αν δεν τις πληρωθούν. Οπως φαίνεται και στον πίνακα που δημοσιεύουμε, οι περικοπές των εφημεριών στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης εξακολουθούν να είναι τρομακτικά υψηλές σε σύγκριση με άλλα νοσοκομεία.

Στο μεταξύ, καθημερινά αποκαλύπτεται η εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης στο χώρο της υγείας, η λογική που θέλει τη μείωση των δαπανών για τη Δημόσια Υγεία και το "μπάλωμα" των μεγάλων αναγκών σε προσωπικό με μετατάξεις και αποσπάσεις. Χαρακτηριστικό παράδειγμα της δυσχέρειας, στην οποία περιέρχονται τα νοσοκομεία, είναι το περιφερειακό νοσοκομείο "Γ. Παπανικολάου": Κατέθεσε προς έγκριση προϋπολογισμό 12 δισ. δραχμών για την κάλυψη ανελαστικών δαπανών και τελικά οι αρμόδιες υπηρεσίες τού ενέκριναν μόλις 9,7 δισ. για το έτος 1998. Το νοσοκομείο έχει να πληρώσει τους προμηθευτές του 6 μήνες και, σαν να μη φτάνει αυτό, "σπαταλά" χρήματα σε ιδιωτικά εργαστήρια αφού εξαιτίας του παροπλισμού του αγγειογράφου του εδώ και δύο χρόνια, για τεχνικούς λόγους, στέλνει τους ασθενείς σε ιδιώτες.

Α. Α.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ