Πέμπτη 3 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"ΔΗΜΟΣΙΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ"
"Το κίνημα δε θα υποταχτεί στις εκλογικές διαδικασίες"

Σήμερα στις 7 το απόγευμα η σύσκεψη φορέων για την παιδεία. Γενική συνέλευση των προέδρων των ΕΛΜΕ στις 26 Σεπτέμβρη αποφάσισε χτες το ΔΣ της ΟΛΜΕ

Εκπρόσωποι εκπαιδευτικών φορέων και εργαζόμενων συναντιούνται για μια ακόμα φορά στα γραφεία της ΟΛΜΕ σήμερα, στις 7 μ.μ. για να συζητήσουν την κοινή δράση τους, ενόψει της έναρξης της σχολικής χρονιάς, ενώ στις 26 Σεπτέμβρη θα γίνει η γενική συνέλευση των προέδρων των ΕΛΜΕ.

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ συνήλθε χτες, για να εξετάσει τρόπους και ενέργειες παρέμβασης το επόμενο διάστημα. Η "Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα Εκπαιδευτικών" πρότεινε να γίνει γενική συνέλευση προέδρων των ΕΛΜΕ στις 26 Σεπτέμβρη, που θα περιλαμβάνει και απολογισμό (μετασυνεδριακή), αλλά, κυρίως, θα έχει χαρακτήρα καθορισμού αιτημάτων - στόχων για τη νέα χρονιά και οπωσδήποτε θα περιλαμβάνει πρόγραμμα δράσης (και απεργιακό) για το επόμενο διάστημα.

Ολες οι άλλες παρατάξεις συνέκλιναν στην άποψη ότι οι δημοτικές εκλογές αποτελούν αρνητικό (απαγορευτικό) παράγοντα για οποιεσδήποτε αγωνιστικές - απεργιακές κινητοποιήσεις. Η ΠΑΣΚ πρότεινε συνέλευση προέδρων στις 24 Οκτώβρη, με χαρακτήρα μετασυνεδριακό και "Οργανωτική Ι" (πρόκειται για τη συνεδρίαση κατά την οποία ιεραρχούνται οι στόχοι και τα αιτήματα για τη νέα χρονιά). Η "Παρέμβαση" πρότεινε μετασυνεδριακή συνέλευση στις 26 Σεπτέμβρη με χαρακτήρα απολογισμού, η οποία, ταυτόχρονα θα περιλαμβάνει απλώς γενικές αναφορές στα ζητήματα του κλάδου (εκπαιδευτικά - οικονομικά) και κάποιες εκδηλώσεις για το επόμενο διάστημα, χωρίς όμως καθορισμό αιτημάτων - στόχων για τη νέα χρονιά και κυρίως χωρίς απεργιακό πρόγραμμα. Πρότεινε δε οι στόχοι και τα αιτήματα της νέας χρονιάς και το πρόγραμμα δράσης, με το όποιο απεργιακό περιεχόμενο (δε βλέπει απεργιακή κινητοποίηση πριν τις δημοτικές) να παραπεμφθεί στην "Οργανωτική Ι", που πρότεινε να γίνει 14 ή 21 Νοέμβρη.

Η πρόταση της ΔΕΕ για γενική συνέλευση με περιεχόμενο "απολογισμός - στόχοι νέας χρονιάς - πρόγραμμα δράσης για επόμενο διάστημα" απορρίφθηκε από τις άλλες δυνάμεις. Τελικά, το ΔΣ της ΟΛΜΕ (χωρίς την ψήφο της ΠΑΣΚ) ψήφισε, την πρόταση της "Παρέμβασης".

Οπως είπε στο "Ρ" ο εκπρόσωπος της ΔΕΕ Σ. Σάββας,"η ΔΕΕ ψήφισε την πρόταση μόνο για γενική συνέλευση προέδρων χωρίς το σκέλος της πραγματοποίησης "Οργανωτικής Ι" στα μέσα Νοέμβρη (το οποίο στήριξαν οι άλλες δυνάμεις), διατηρώντας την άποψή της για ολοκληρωμένο πρόγραμμα δράσης και σε αυτές τις γενικές συνελεύσεις. Η ΔΕΕ θα προσπαθήσει μέσα από αυτές τις γενικές συνελεύσεις να αποφασιστούν συγκεκριμένοι στόχοι για τη νέα χρονιά και συγκεκριμένο απεργιακό πρόγραμμα δράσης. Το εκπαιδευτικό κίνημα, οι αιώνες του και οι στόχοι του να αποτελέσουν σημείο αναφοράς και κριτήριο ψήφου στις δημοτικές εκλογές. Δε θα υποτάξουμε το κίνημα στις εκλογικές διαδικασίες αλλά το αντίθετο", κατέληξε ο Σ. Σάββας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ