Πέμπτη 3 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Δει δη χρημάτων

Είναι αναγκαία για την "Αγωνιστική Αριστερή Οικολογική Συμπαράταξη για την Αθήνα" η οικονομική ενίσχυση. Αυτή που μπορεί να προέλθει απ' όσα ΔΕ μας περισσεύουν. Γιατί ο συνδυασμός έχει περιορισμένες οικονομικές δυνατότητες. Μεγάλοι ενισχυτές δεν υπάρχουν, κι αυτό είναι ακριβώς που κάνει τη Συμπαράταξη αδέσμευτη και από ανάλογα μεγάλα συμφέροντα. Ο συνδυασμός εξάλλου, κινείται εκτός της περιοχής των μεγάλων συμφερόντων. Ακριβώς σ' αυτά είναι που αντιπαρατίθεται.

* * *

Οι πόροι του συνδυασμού προέρχονται αποκλειστικά από τις οικονομικές ενισχύσεις των φίλων του, με μέσο τα κουπόνια που διακινούν τα μέλη, οι συνεργάτες και οι φίλοι της Συμπαράταξης. Και από τις οικονομικές ενισχύσεις που προσφέρουν τα μέλη, οι φίλοι και οι οπαδοί του ΚΚΕ, μέσω των τοπικών οργανώσεων του Κόμματος.

Ο προεκλογικός αγώνας όμως απαιτεί σημαντικές δαπάνες. Για την εκτύπωση υλικού - όπως το πρόγραμμα, οι αφίσες ή ορισμένα άλλα έντυπα. Για το εκλογικό κέντρο και τα περίπτερα, για τηλέφωνα, για μικροφωνικές εγκαταστάσεις και πανό. Για τα απαραίτητα, δηλαδή. Η Συμπαράταξη για την Αθήνα - και να είχε - δε θα έκανε πολυτελή έξοδα, γιατί όπως λένε τα μέλη της "αυτά δεν ταιριάζουν με τη φιλοσοφία μας... Πρέπει όμως να πληροφορήσουμε τον κόσμο για τις θέσεις μας και να τις εξηγήσουμε".

* * *

Και δεν είναι μόνο αυτό. Η ανάγκη είναι διπλή για τη Συμπαράταξη. Γιατί υποστηρίζει θέσεις αντίθετες προς την κυρίαρχη ιδεολογία, την οποία διαδίδουν συνεχώς τα ΜΜΕ. Και τον υποψήφιό της και τις θέσεις του αποφεύγουν τα περισσότερα να τους αναφέρουν. Την ώρα που άλλοι υποψήφιοι - αν και μονοπωλούν για ψύλλου πήδημα τα μέσα ενημέρωσης - έχουν ήδη ξοδέψει πολλές φορές περισσότερα χρήματα από όσα είναι απολύτως αναγκαία για την προεκλογική εκστρατεία της Συμπαράταξης. Οι γιγαντοαφίσες, τα τηλεοπτικά σποτ, οι μεγάλες φωτισμένες διαφημίσεις, που οι άλλοι χρησιμοποιούν, κοστίζουν πολλά εκατομμύρια.

* * *

Αυτό και μόνο επιβεβαιώνει την υποκρισία όσων θέλουν να απαγορεύσουν τις αφίσες. Γιατί πλήττει, η απαγόρευση, μόνον εκείνους που δεν έχουν λεφτά. Οι άλλοι, με τους μεγάλους χρηματοδότες, θα προβληθούν με γιγαντοαφίσες, πολυτελή φυλλάδια, τηλεοπτικά σποτ και καθημερινή διαφήμιση από τα ΜΜΕ. Και μάλιστα εκείνοι θα προβάλλουν μόνο την εικόνα τους, χωρίς να μπουν στον κόπο να εξηγήσουν τις θέσεις τους.

Η οικονομική εξόρμηση της Συμπαράταξης γι' αυτούς τους λόγους αποφασίστηκε. Οπως και ο λογαριασμός 45066827 που άνοιξε στην Εμπορική Τράπεζα. Κι εμείς, όλοι, για τους ίδιους λόγους, οφείλουμε να ανταποκριθούμε!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ