Πέμπτη 20 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
Στο στόχαστρο οι λαοί
Συγκαλείται το Συμβούλιο Πρόληψης Βιολογικών Κινδύνων

Στη σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου Πρόληψης Βιολογικών και Τοξικών Κινδύνων, υπό την προεδρία του, θα προχωρήσει ο υπουργός Υγείας Αλ. Παπαδόπουλος εντός του Οκτώβρη.

Η σύγκληση του νεοσύστατου Συμβουλίου ήταν προγραμματισμένη, αλλά καθίσταται επίκαιρη λόγω των τρομοκρατικών χτυπημάτων στις ΗΠΑ. Ετσι ο Αλ. Παπαδόπουλος παρουσίασε τη θέσπιση του Συμβουλίου ως προνοητικότητα της κυβέρνησης απέναντι σε μέγιστους κινδύνους όπως είναι ο βιολογικός πόλεμος, ενώ πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση θα πάρει κάποιες πρωτοβουλίες για αυτά τα θέματα.

Ερωτηθείς αν υπήρξε συνεννόηση με τους υπουργούς Υγείας των χωρών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, ο Αλ. Παπαδόπουλος απάντησε ότι δεν είχε καμία επαφή.

Το Συμβούλιο θεσμοθετήθηκε με το νόμο 2889/2001 και συγκροτήθηκε με απόφαση του υπουργού Υγείας Αλ. Παπαδόπουλου στις 8.5.2001. Συμμετέχουν ακαδημαϊκοί, καθηγητές των ΑΕΙ, ο Γενικός Διευθυντής Υγείας του υπουργείου Υγείας και εκπρόσωποι των υπουργείων Αμυνας, Περιβάλλοντος και Γεωργίας.

Το Εθνικό Συμβούλιο Πρόληψης έχει γνωμοδοτικές αρμοδιότητες για την πρόληψη και προστασία της υγείας του πληθυσμού από βιολογικούς και τοξικούς παράγοντες, που μπορεί να προέρχονται ιδίως από πολεμικές αιτίες, ατυχήματα, φυσικές καταστροφές ή επιδημίες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ