Πέμπτη 20 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
Στο στόχαστρο οι λαοί
Απέπλευσε το «Ρούσβελτ»

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-

Με προορισμό τη Μεσόγειο και τον Κόλπο απέπλευσε χτες από τον λιμένα του Νόρφολκ, στις ανατολικές ακτές των ΗΠΑ, ένας σχηματισμός από 14 πολεμικά σκάφη, με επικεφαλής το αεροπλανοφόρο «Θίοντορ Ρούσβελτ», για μία επιχείρηση έξι μηνών στη Μεσόγειο και στον Κόλπο, όπως ανακοινώθηκε από στρατιωτικές πηγές.

Ο σχηματισμός, που περιλαμβάνει συνολικά 15.000 άνδρες, θα μεταφέρει μαζί του 2.000 πεζοναύτες ειδικευμένους στις ειδικές αποστολές. Πρόκειται για την 26η Μεταφερόμενη Μονάδα του σώματος των Πεζοναυτών. Στο ανακοινωθέν του Ναυτικού ανακοινώθηκε μόνο ο απόπλους του και διόλου ο προορισμός του. Σύμφωνα με πηγές, η αποστολή ήταν προγραμματισμένη από καιρό, στα πλαίσια της τακτικής εξάμηνης ανάπτυξης των αμερικανικών αεροπλανοφόρων στις διάφορες περιοχές του πλανήτη.

Εξόν από το αεροπλανοφόρο, ο σχηματισμός περιλαμβάνει τρία αμφίβια σκάφη, τα καταδρομικά «Λέιτε Γκολφ» και «Βέλα Γκολφ», τα αντιτορπιλικά «Ράματζ», «Ρος», «Χέιλερ», «Πίτερσον», τη φρεγάτα «Ελροντ», το σκάφος επιμελητείας Ντιτρόιτ και τα επιθετικά υποβρύχια «Χάρτφορτ» και «Σπρίνγκφιλντ». Πολλά από τα παραπάνω σκάφη διαθέτουν πυραύλους «Κρουζ». Δύο άλλοι ναυτικοί σχηματισμοί, με τα αεροπλανοφόρα «Εντερπράιζ» και «Βίνσον», βρίσκονται ήδη σε αποστολή στον Ινδικό Ωκεανό, όπως τονίζουν στρατιωτικές πηγές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ