Τετάρτη 26 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Χέρι - χέρι το κάλεσμα στους χώρους δουλιάς

Χέρι - χέρι μοιράστηκε τα ξημερώματα έξω από τη βιοτεχνία ιματισμού ΕΛΙΝΑΛ και το παπουτσάδικο ΛΕΜΟΝΗΣ στο Περιστέρι, η ανακοίνωση - κάλεσμα για το αυριανό αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο που διοργανώνεται από Συνδικάτα και Ομοσπονδίες. Συνδικαλιστές της Ομοσπονδίας Κλωστοϋφαντουργίας Ιματισμού Δέρματος βρέθηκαν από νωρίς το πρωί έξω από τις δύο επιχειρήσεις μοιράζοντας την ανακοίνωση σε όλους τους εργαζόμενους (στην πλειοψηφία τους γυναίκες) την ώρα που πήγαιναν στη δουλιά τους. Παράλληλα, καλούσαν και προφορικά τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν μαζικά στο συλλαλητήριο, ώστε να καταδικάσουν την ιμπεριαλιστική επιθετικότητα και να ζητήσουν να μη συμμετέχει η χώρα μας σε στρατιωτικές επεμβάσεις. Εντονο ήταν όμως και το ενδιαφέρον των εργαζομένων, οι οποίοι έπαιρναν στα χέρια τους την ανακοίνωση - κάλεσμα και τη διάβαζαν. Αρκετοί από αυτούς μάλιστα ρώταγαν τους συνδικαλιστές την ώρα και τη μέρα του συλλαλητηρίου πριν καν διαβάσουν την ανακοίνωση.

Δεκάδες περιοδείες οργανώνονται και για σήμερα στους χώρους δουλιάς, από συνδικαλιστές, προκειμένου όλοι οι εργαζόμενοι να ενημερωθούν και να καλεστούν στο αντιπολεμικό συλλαλητήριο που διοργανώνεται την Πέμπτη 27 Σεπτέμβρη.

Πιο συγκεκριμένα, σήμερα στελέχη της Ομοσπονδίας Κλωστοϋφαντουργών - Ιματισμού - Δέρματος πραγματοποιούν περιοδείες στα εργοστάσια: «Σεξ Φορμ», «Σίσερ», «Φιντεξπόρτ», «Μανγκοπλέστ», «Κλούπας», «Κ. Μαρούσης» και «Μαντήλας».

Από το χώρο του ΟΤΕ συνδικαλιστές περιοδεύουν σήμερα στις αποθήκες στο «Ρουφ», στο Μηχανολογικό Κέντρο και στα κτίρια Περιστερίου, Κολωνού, Κωλέττη. Καλλιθέας, Καρόλου και Δ. Μέγαρο. Συνδικαλιστές από το Μέταλλο περιοδεύουν στα εργοστάσια «Καζής», «Δράκος - Πολέμης» και «Αλστρομ». Περιοδεία θα γίνει στην Πετρούπολη στους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, καθώς και στα ΕΛΤΑ Αμπελοκήπων, Καισαριανής και Κεντρικές Υπηρεσίες.

Επίσης, συνδικαλιστές οικοδόμοι περιοδεύουν στα εργοτάξια Αττικής Οδού, Μετρό, Περιστέρι και στα αρχαιολογικά σκάμματα στο Αιγάλεω. Περιοδεία θα πραγματοποιηθεί στο Σεισμανόγλειο Νοσοκομείο και στα Τσιμέντα «ΧΑΛΥΨ» στην Ελευσίνα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ