Τετάρτη 26 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ο Πάπας Ουρβανός ο Β' και οι ... επίγονοι

Ο κ. Γ. Τζανετάκος προχτές πάλι (σ.σ: δεν κουράστηκε πια;) ωρυόταν από το ραδιοσταθμό «Φλας». Τούτη τη φορά τον ενόχλησε η διαδήλωση που θα πραγματοποιηθεί αύριο στα Προπύλαια, με σύνθημα «καμία εμπλοκή της Ελλάδας» στον πόλεμο που ετοιμάζουν οι ΗΠΑ. Μάλιστα, ο κ.Τζανετάκος δήλωσε ότι από την εκπομπή του θα επιβάλει λογοκρισία και δε θα μεταδώσει τίποτα περί του συλλαλητηρίου, ούτε περί των «μαχητών της ειρήνης που κολυμπούν στα βοθρολύματα», όπως είπε...

***

Πρώτον, παρατηρούμε ότι ο κ.Τζανετάκος πάσχει από έλλειψη πρωτοτυπίας. Οποιος παρακολουθεί πώς μεταδίδουν τις εξελίξεις τα αμερικανικά ΜΜΕ το αντιλαμβάνεται: Η λογοκρισία είναι ήδη παρούσα, δεδομένη και απόλυτη. Μέχρι ο διευθυντής του BBC ζήτησε συγγνώμη προχτές, επειδή ακούστηκε κάποια κριτική για τις ΗΠΑ στο σταθμό του! Ο κ.Τζανετάκος, λοιπόν, απλώς προσαρμόζεται στις «εντολές» του CNN. Ισως μάλιστα και να καθυστέρησε, αλλά μάλλον η αμερικανική πρεσβεία θα του το συγχωρήσει.

Δεύτερον, περιμένουμε από τον κ.Τζανετάκο, μόλις «εξολοθρεύσει» τους εδώ ειρηνιστές να βάλει πλώρη για τις ΗΠΑ. Εκεί ήδη στα πανεπιστήμια γίνονται κινητοποιήσεις ειρηνιστών και αναρτώνται πανό που γράφουν ότι «το οφθαλμόν αντί οφθαλμού» που προωθεί η ηγεσία των ΗΠΑ «οδηγεί όλο τον κόσμο σε τύφλωση». Αλήθεια, πώς δεν πήρε ακόμα χαμπάρι ο κ.Τζανετάκος αυτόν τον ...κομμουνιστικό δάκτυλο που εντοπίστηκε μέσα στις ΗΠΑ; Φανταζόμεθα ότι θα σπεύσει στην Αμερική για να βάλει (και εκεί) μια τάξη...

Τρίτον, τα «καλολογικά» στοιχεία με τα οποία συνθέτει το λόγο του ο κ.Τζανετάκος (σ.σ: «βοθρολύματα» κλπ.) τα αφήνουμε στην κρίση του αρχηγού της CIA, του κ.Τένετ. Αυτός ήταν που μόλις μπήκε ο Χρυσοχοΐδης στο γραφείο του τον προσφώνησε με τη φράση: «Γ... το στανιό του κάνε κάτι για την τρομοκρατία»! Συνεπώς ο κ.Τένετ είναι ειδικός να βαθμολογήσει τη γλώσσα του κ.Τζανετάκου.

***

Είναι προφανές ότι ο κ.Τζανετάκος αναδεικνύεται στα ελληνικά ΜΜΕ σε σημαιοφόρο της σταυροφορίας των ΗΠΑ. Πιθανώς να ζήλεψε τη «δόξα» του αντιπροσώπου του Πάπα Ουρβανού του Β', που μετά την Α`Σταυροφορία, αφιονισμένος και περήφανος (!) από το μακελειό, έστελνε στο αφεντικό του τη «χαρμόσυνη» είδηση: «Τα άλογα των ιπποτών κολύμπησαν στο αίμα των απίστων ως το γόνατο»!

Προφανώς, ως ο εν Ελλάδι «αντιπρόσωπος» των σταυροφόρων, νιώθει «τιμή» του να μεταδίδει τέτοιες ειδήσεις ο κ.Τζανετάκος, που βουτηγμένες καθώς είναι στο αίμα, χαροποιούν ιδιαιτέρως τους επιγόνους του Ουρβανού. Φυσικά, τέτοιες ειδήσεις δεν τις λογοκρίνει ο κ.Τζανετάκος. Τις άλλες λογοκρίνει. Τις ειδήσεις για την ειρήνη.


Ν. Μπ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ