Τετάρτη 26 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΕΝΟΒΑ 2001»
Μαζί με τα συνδικάτα στα Προπύλαια

«Διαδηλώνουμε μαζί με τα συνδικάτα και τους συνδικαλιστές, μαζί με τις κινήσεις ειρήνης και το αντιρατσιστικό κίνημα, ενώνουμε τις φωνές μας με τους διαδηλωτές σ' όλα τα μήκη και πλάτη της Γης, λέμε ΟΧΙ στον εκδικητικό πόλεμο του Μπους. ΟΧΙ στους βομβαρδισμούς. ΟΧΙ άλλο αίμα».

Με τη δήλωση αυτή οι εκπρόσωποι της κίνησης «Πρωτοβουλία ΓΕΝΟΒΑ 2001» ανακοίνωσαν χτες το μεσημέρι με συνέντευξη Τύπου που έδωσαν στο ΕΚΑ την απόφασή τους να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο της Πέμπτης. Εκαναν καθαρό πως θεωρούν τον πόλεμο που έρχεται σαν τον τρίτο κατά σειρά ιμπεριαλιστικό πόλεμο για τη διασφάλιση της παγκόσμιας κυριαρχίας των ΗΠΑ (μετά τον Κόλπο και το Κόσσοβο) και τόνισαν ιδιαίτερα πως δεν είναι διατεθειμένοι να υποκύψουν σε διάφορους που ασκούν πιέσεις για μη συμμετοχή στις διαδηλώσεις. Η «Πρωτοβουλία Γένοβα 2001» συμμετέχει στο συλλαλητήριο με τα συνθήματα: ΟΧΙ στον πόλεμο του Μπους. Ειρήνη Τώρα. Καμιά συμμετοχή της Ελλάδας. Υπεράσπιση των δημοκρατικών ελευθεριών.

Στη συνέντευξη διαβάστηκε μήνυμα του Μ. Γλέζου, ενώ αίσθηση προκάλεσε η τοποθέτηση του Χασάν Κούντσι, προέδρου του Συλλόγου Παλαιστινίων Γιατρών και Φαρμακοποιών στη χώρα μας, ο οποίος αφού δήλωσε ότι βεβαίως και θα συμμετάσχουν οι Παλαιστίνιοι στη διαδήλωση, κατήγγειλε το μηχανισμό προπαγάνδας του Ισραήλ ότι επιχειρεί να παρουσιάσει με προβοκάτσιες τον παλαιστινιακό λαό ως τρομοκράτη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ