Τετάρτη 26 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΑΛΑΝΗ
Οι λαοί γράφουν την Ιστορία

Η Δήμητρα Γαλάνη
Η Δήμητρα Γαλάνη
Αναφορικά με τις εξελίξεις που προκύπτουν μετά το χτύπημα στις ΗΠΑ και τη στάση που πρέπει να κρατήσει η ελληνική κυβέρνηση, η Δήμητρα Γαλάνη μάς είπε:

«Η γενιά η δική μου, τουλάχιστον, σε κανέναν εφιάλτη δεν το είχε φανταστεί αυτό. Κοντεύουν 50 χρόνια. Πρόκειται περί παράνοιας από την αρχή μέχρι το τέλος της. Μια κατάσταση που προέρχεται από την παράνοια των δεδομένων, που δεν είναι άλλη από την ελεεινή πολιτική και τη συμφορά ότι το 1/3 του κόσμου ζει σε βάρος των υπολοίπων και καταστρέφει όλο τον υπόλοιπο πλανήτη. Αυτή η βαθιά ανισορροπία έχει οδηγήσει σ' αυτή την τρέλα. Εχει καταργηθεί κάθε νομοτέλεια. Δε γίνεται πια να ζούμε σαν τρωκτικά, υπόγεια, σε κατεστραμμένο περιβάλλον.

Ο μόνος που μπορεί να εκφράσει τη δυσαρέσκεια του ελληνικού λαού είναι ο ίδιος ο λαός και αυτό το αποδεικνύουν και οι διάφορες μετρήσεις που έχουν γίνει τον τελευταίο καιρό. Οι λαοί μιλάνε, οι λαοί γράφουν ιστορία. Οι κυβερνήσεις, είτε είναι φορετές, είτε είναι δοτές, έτσι όπως έχουν τα πράγματα σε παγκόσμιο επίπεδο, δεν μπορούν να κάνουν τίποτα, μόνο οι λαοί μπορούν. Οι λαοί της Ευρώπης δε θέλουν πόλεμο, δεν είναι μόνο η Ελλάδα.

Τουλάχιστον ζούμε σε μια χώρα με τεράστιο πολιτισμό. Φαντάζεσαι πόσο απελπισμένος είναι αυτός που ζει σε μια αχανή χώρα όπως η Αμερική; Είναι απελπισμένος, κουφός, μουγκός, πανικοβλημένος. Δεν έχει καμία επαφή με το τι συμβαίνει σ' όλο τον κόσμο». Και αφιέρωσε τους στίχους του Γκάτσου στους λαούς της Γης: «Ασπρο περιστέρι, μαύρο μου φτερό, κάθε καλοκαίρι θα σε καρτερώ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ