Τετάρτη 26 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αντιπολεμικές κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα!

Συσκέψεις φορέων για συντονισμό της δράσης και αντιπολεμικά συλλαλητήρια διοργανώνονται και στις άλλες ελληνικές πόλεις. Ετσι:

Στην Πάτρα

Κάλεσμα συμμετοχής στο παλλαϊκό αντιπολεμικό συλλαλητήριο που θα γίνει αύριο Πέμπτη, στις 7.30 μ.μ., μπροστά από το Εργατικό Κέντρο της Πάτρας, απευθύνουν πολλοί μαζικοί φορείς για να διαδηλωθεί η αντίθεση του λαού στα ιμπεριαλιστικά σχέδια των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ και να απαιτηθεί η μη εμπλοκή της χώρας σε αυτά.

Το κάλεσμα συμμετοχής στο συλλαλητήριο υπογράφουν η Επιτροπή Ειρήνης, ο Σύλλογος των Πανεπιστημιακών, το Συνδικάτο Οικοδόμων και πολλοί ακόμα μαζικοί φορείς της πόλης. Σε ανακοίνωσή τους οι φορείς καλούν τους εργαζόμενους να βρεθούν στην πρώτη γραμμή του αγώνα, ώστε «να αντιταχθούμε στα επιθετικά σχέδια των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ. Να απαιτήσουμε τη μη εμπλοκή της χώρας με οποιαδήποτε μορφή στα ιμπεριαλιστικά σχέδια. Να αντισταθούμε ενάντια στην περιστολή των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών, να δυναμώσουμε την πάλη για τη διεύρυνση των λαϊκών δικαιωμάτων».

Στην Καλαμάτα

Στην Καλαμάτα η αντιπολεμική επιτροπή της περιοχής καλεί σε συλλαλητήριο αύριο, Πέμπτη, στις 8.30 μ.μ., στην πλατεία 23ης Μαρτίου. Σε προσυγκέντρωση στο αναψυκτήριο στις 8 μ.μ. καλεί η Επιτροπή Ειρήνης και η Νεανική Δράση για την Ειρήνη.

Στο Ηράκλειο Κρήτης

Για το συντονισμό της δράσης και τη λαϊκή αφύπνιση και ενεργοποίηση, πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης μία πρώτη συνάντηση μαζικών φορέων και σωματείων, η οποία αποφάσισε τη διοργάνωση πλατιάς σύσκεψης φορέων και εκδήλωσης διαμαρτυρίας με κύρια αιτήματα: Να μην εμπλακεί η χώρα με κανέναν τρόπο στα αμερικανοΝΑΤΟικά σχέδια, να μη σταλεί κανένας φαντάρος έξω από τα σύνορα της χώρας και να επιστρέψουν όσοι βρίσκονται ήδη έξω απ' αυτά, να μην παρθεί κανένα μέτρο ενάντια στις δημοκρατικές ελευθερίες και δικαιώματα, να κλείσουν όλες οι βάσεις, οι οποίες θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια της χώρας.

Την πρωτοβουλία της συνάντησης είχαν η Επιτροπή Ειρήνης, η Νεανική Δράση για την Ειρήνη και η Επιτροπή Αγώνα για το Ασφαλιστικό, ενώ συμμετείχαν ακόμη η ΕΛΜΕ, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος, το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ, η Επιτροπή κατά του Πολέμου, ο Σύλλογος Φοιτητών Επιστήμης Υπολογιστών, ο Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων, η Αγωνιστική Κίνηση Δημοτών και η Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία.

Στα Χανιά

Στο αντιπολεμικό αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο μεθαύριο Παρασκευή, στις 8μ.μ., στην πλατεία Αγοράς των Χανίων, καλεί η επιτροπή αγώνα η οποία απαρτίζεται από: την Επιτροπή κατά των βάσεων και της εξάρτησης, την Επιτροπή Ειρήνης Χανίων, τη Νεανική Δράση για την Ειρήνη, το Εργατικό Κέντρο Χανίων, το Σύλλογο Δασκάλων και Νηπιαγωγών, την Ενωση Γιατρών ΕΣΥ, το Σύλλογο Νοσηλευτικού Προσωπικού Νοσοκομείου Χανίων, το Σύλλογο Φαρμακοϋπαλλήλων και τη Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων και Συνδικαλιστών.

Στα Γιάννενα

Η Επιτροπή Ειρήνης Ιωαννίνων καλεί σε σύσκεψη όλους τους φορείς του νομού σήμερα Τετάρτη, στις 8μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο της πόλης προκειμένου να συζητήσουν τη νέα κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και μεταβάλλεται ραγδαία έπειτα από το χτύπημα στην Αμερική, τους στόχους του αντιπολεμικού κινήματος και τις κινητοποιήσεις που πρέπει να οργανωθούν άμεσα, δεδομένου ότι γιγαντώνονται οι κίνδυνοι κατά των λαϊκών δικαιωμάτων και ελευθεριών.

Στην Αρτα

Η Επιτροπή Ειρήνης Αρτας, με αφορμή τα πρόσφατα γεγονότα που θέτουν σε κίνδυνο την παγκόσμια ειρήνη, καλεί όλους τους φορείς του νομού σε σύσκεψη τη Δευτέρα, 1 Οκτώβρη, στις 8 μ.μ., στο ξενοδοχείο «Κρόνος».

Σε Στερεά και Εύβοια

- Σήμερα, στις 7.30 μ.μ. στη Χαλκίδα η Επιτροπή Ειρήνης, η Νεανική Δράση για την Ειρήνη και η Επιτροπή Αγώνα για την Κοινωνική Ασφάλιση διοργανώνουν πλατιά σύσκεψη φορέων, σωματείων και συνδικαλιστών, στο εργατικό κέντρο της πόλης, προκειμένου να συζητήσουν τη νέα κατάσταση, τους στόχους του αντιπολεμικού κινήματος και τις κινητοποιήσεις που πρέπει άμεσα να οργανωθούν.

- Αύριο το απόγευμα συνεδριάζει το ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Φωκίδας, το οποίο θα εκτιμήσει τους κινδύνους για τις λαϊκές ελευθερίες και δικαιώματα και θα προγραμματίσει αγωνιστικές εκδηλώσεις.

- Την Παρασκευή, στις 7.30 μ.μ., στην πλατεία Πάρκου της Λαμίας η Επιτροπή Ειρήνης και η ΝΔΕ διοργανώνουν αντιπολεμική - αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ