Τρίτη 15 Μάη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Αποζημιώσεις - ψίχουλα για τους σεισμόπληκτους στην Κω

Αποζημιώσεις - ψίχουλα, αν και εφόσον πληρούνται οι δυσμενείς όροι και προϋποθέσεις που θέτει το λεγόμενο «Ταμείο Αλληλεγγύης» της ΕΕ, προβλέπονται για τις καταστροφές που προκάλεσε ο σεισμός στην Κω το καλοκαίρι του 2017, σύμφωνα με την απάντηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ερώτηση της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ για την πολύμηνη καθυστέρηση στις αποζημιώσεις.

Συγκεκριμένα, η αρμόδια επίτροπος, Κ. Κρέτσου, απάντησε ότι «η οικονομική βοήθεια ανέρχεται σε 2,5% των συνολικών άμεσων ζημιών», οι οποίες, σύμφωνα με τις ελληνικές αρχές, ανέρχονται στο ποσό των 101 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για πενιχρές αποζημιώσεις, οι οποίες μάλιστα - πέρα από το ζήτημα της μεγάλης καθυστέρησης με ευθύνη της ΕΕ και της κυβέρνησης - δεν προορίζονται για την αποζημίωση των λαϊκών νοικοκυριών, αλλά για επιχειρηματικούς ομίλους. Είναι χαρακτηριστικός ο «αποκλεισμός» αποζημίωσης στις 3 σχολικές μονάδες που, όπως φαίνεται, δεν θα είναι έτοιμες μέχρι τη νέα σχολική χρονιά.

Την ανάγκη για άρση των απαράδεκτων και απαγορευτικών ορίων που θέτει η ΕΕ, έτσι ώστε να καλύπτεται το ύψος των ζημιών από το «Ταμείο Αλληλεγγύης της ΕΕ», αλλά και την ανάγκη να αποζημιώνονται άμεσα τα λαϊκά νοικοκυριά, έχει επανειλημμένα με πολυάριθμες παρεμβάσεις της τονίσει η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ. Ο πολιτικός κυνισμός της ΕΕ, του Ευρωκοινοβουλίου, των πολιτικών του ομάδων και των κυβερνήσεων για τους πληγέντες από τις φυσικές καταστροφές επιβεβαιώθηκε και από την πρόσφατη απόρριψη του σχετικού ψηφίσματος που κατέθεσαν οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ