Τρίτη 15 Μάη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Μεγάλες κινητοποιήσεις και σε άλλες περιοχές

Χανιά
Χανιά
Στα Χανιά η παγκρήτια κινητοποίηση εξελίχθηκε σε μία από τις μεγαλύτερες διαδηλώσεις των τελευταίων χρόνων, η οποία έφτασε στη βάση της Σούδας. Αντιπροσωπεία της Επιτροπής Ειρήνης του νησιού μαζί με τον βουλευτή Ηρακλείου του ΚΚΕ, Μανώλη Συντυχάκη, τον περιφερειακό σύμβουλο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Στέλιο Ορφανό και τον δημοτικό σύμβουλο Χανίων της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Νίκο Παπαντωνάκη, επέδωσαν ψήφισμα στον εκπρόσωπο και υπεύθυνο Δημοσίων Σχέσεων της 115ης Πτέρυγας Μάχης, με το οποίο καταγγέλλεται η συμμετοχή της Ελλάδας στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις.

Ενα από τα μαζικότερα συλλαλητήρια των τελευταίων ετών πραγματοποιήθηκε και στο Ακτιο, όπου συγκεντρώθηκαν δεκάδες μαζικοί φορείς από την ευρύτερη περιοχή της βορειοδυτικής Ελλάδας και της Αιτωλοακαρνανίας, πραγματοποιώντας κινητοποίηση ενάντια στη βάση, ενώ στη συνέχεια ακολούθησε πορεία στους δρόμους της Λευκάδας. Οι συγκεντρωμένοι έγραψαν με κόκκινη μπογιά στο μαντρότοιχο της βάσης τα συνθήματα: «Να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου» και «Εξω το ΝΑΤΟ από την Ελλάδα». Στην κινητοποίηση παρευρέθηκε ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ, Νίκος Μωραΐτης.

Αντίστοιχες κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν σε πολλές ακόμα περιοχές. Στη Σάμο, την πορεία από το Παλαιόκαστρο στο Βαθύ διοργάνωσε η Πανσαμιακή Επιτροπή Ειρήνης. Οι διαδηλωτές πέρασαν και από το Κέντρο Κράτησης Προσφύγων και μεταναστών, φτάνοντας στην πύλη του παρά την αρχική απαγόρευση των ΜΑΤ. Εκεί μεταφέρθηκε η αλληλεγγύη στα θύματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων και δηλώθηκε η διεκδίκηση για άμεσο απεγκλωβισμό από τα νησιά και τη χώρα για να φτάσουν στον προορισμό τους.


Ακτιο
Ακτιο

Ακτιο
Ακτιο

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ