Τρίτη 15 Μάη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
ΤΕ ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Η νεολαία με το ΚΚΕ ενάντια στο σύστημα που γεννά φτώχεια, κρίσεις, πολέμους

Σε πολιτική - πολιτιστική εκδήλωση για τη νεολαία, στη Νίκαια, μίλησε ο Νίκος Αμπατιέλος

Ο Ν. Αμπατιέλος
Ο Ν. Αμπατιέλος
Μήνυμα μαζικής και μαχητικής συστράτευσης της νεολαίας με το ΚΚΕ έστειλε η μεγάλη συγκέντρωση της ΤΕ Πειραιά του ΚΚΕ, με σύνθημα: «Η νεολαία με το ΚΚΕ ενάντια στο σύστημα που γεννά φτώχεια, κρίσεις, πολέμους». Στη συγκέντρωση μίλησε ο Νίκος Αμπατιέλος, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ και Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ. Παραβρέθηκε, επίσης, ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του Πολιτικού Γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ.

Η εκδήλωση, που εντάσσεται στο γιορτασμό των 100χρονων του ΚΚΕ, αγκαλιάστηκε από δεκάδες νέους και νέες που ζουν, εργάζονται, πηγαίνουν σε σχολεία στις εργατογειτονιές του Πειραιά, με συνθήματα όπως: «Ενας αιώνας αγώνας και θυσία, το ΚΚΕ στην πρωτοπορία» και «Ισχυρό ΚΚΕ - αντεπίθεση λαέ».

Το σημείο που πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση δεν επιλέχθηκε τυχαία. Η πλατεία Κουμπάκη είναι αφιερωμένη στην ηρωίδα του ΚΚΕ, την 18χρονη Διαμάντω Κουμπάκη, η οποία εκτελέστηκε στο Μπλόκο της Κοκκινιάς τον Αύγουστο του 1944 από τους ναζί κατακτητές, παλεύοντας για ένα σύστημα χωρίς φτώχεια, πολέμους και εκμεταλλευτές.

Μετά την ομιλία του Ν. Αμπατιέλου, ακολούθησε καλλιτεχνικό πρόγραμμα με τον τραγουδιστή Δημήτρη Κανέλλο, ο οποίος ξεκίνησε με τον «Οδηγητή» του Κ. Βάρναλη και συνέχισε με κομμάτια για την εργατιά, για τους πρόσφυγες και την ιστορία του εργατικού κινήματος.


Ο Ν. Αμπατιέλος σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι το ΚΚΕ μπορεί να κοιτάει τη νεολαία στα μάτια, αφού το ενδιαφέρον του γι' αυτή δεν είναι ευκαιριακό, δεν τη βλέπει ως εκλογική πελατεία, όπως τα υπόλοιπα κόμματα. Οπως είπε, «όλα τα προβλήματα που σήμερα αντιμετωπίζει η νεολαία των εργατικών - λαϊκών οικογενειών, συνδέονται τελικά με το βασικό πρόβλημα: Ποια τάξη έχει την εξουσία, ποιος έχει στα χέρια του τον αμύθητο πλούτο που παράγουν οι εργαζόμενοι.

Η σταθερή και μόνιμη δουλειά, με σύγχρονες παροχές και δικαιώματα για ελεύθερο χρόνο, για αξιοπρεπείς όρους δουλειάς, για να διασφαλίζεται το δικαίωμα στην Υγεία και στην Πρόνοια μπορούν να γίνουν πράξη, στα πλαίσια μίας διαφορετικής οργάνωσης της οικονομίας και της κοινωνίας. Οπου κριτήριο για την ανάπτυξη αποτελεί η εξασφάλιση της λαϊκής ευημερίας και όχι τα κέρδη των καπιταλιστών.

Σε όλη την 100χρονη ζωή του, το ΚΚΕ ασχολήθηκε με αμέριστο ενδιαφέρον για τη ζωή και τα προβλήματα της νέας γενιάς. Δείχνει το μόνο δρόμο που μπορεί να φέρει αποτέλεσμα και συμφέρει αντικειμενικά την πλειοψηφία της νεολαίας».

  • Εκτενή αποσπάσματα από την ομιλία του Ν. Αμπατιέλου θα δημοσιευθούν σε επόμενο φύλλο του «Ριζοσπάστη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ