Τρίτη 15 Μάη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
Αύριο ψηφίζουμε και ενισχύουμε την «Πανσπουδαστική ΚΣ»

Στις κάλπες προσέρχονται αύριο οι φοιτητές και σπουδαστές σε όλη τη χώρα, για να αναδείξουν τους εκπροσώπους τους στα Διοικητικά Συμβούλια των Συλλόγων τους στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ. Μια μάχη ελπιδοφόρα που δίνουν με όλες τους τις δυνάμεις τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ, οι χιλιάδες υποψήφιοι με την «Πανσπουδαστική ΚΣ» σε όλη τη χώρα, καλώντας τους με την ψήφο τους να «κάνουν τη διαφορά», γιατί όπως λένε «τη ζωή και το μέλλον που δικαιούμαστε, μπορούμε να τα κατακτήσουμε»!

Οι φοιτητές με την πείρα τους μπορούν να κρίνουν. Γιατί πίσω από κάθε πρόβλημα που απασχολεί τους φοιτητές στη σχολή τους και έξω απ' αυτήν, κρύβεται η πολιτική κυβέρνησης - ΕΕ - κεφαλαίου, που σήμερα στο όνομα της ανάπτυξης - χτες στο όνομα της κρίσης στερεί από τη νεολαία τις σπουδές και το μέλλον της για να εξασφαλίζονται τα κέρδη και τα συμφέροντα των λίγων. Η κυβέρνηση έχει ήδη ξεκινήσει την αναμόρφωση του χάρτη της Ανώτατης Εκπαίδευσης, η οποία, όπως φάνηκε από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής και τα υπόλοιπα σχέδια που έχουν δει τη δημοσιότητα, έχει γνώμονα αποκλειστικά τις απαιτήσεις του κεφαλαίου από την Ανώτατη Εκπαίδευση και δεν θεραπεύει κανένα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι φοιτητές στις σπουδές τους, ούτε καμιά από τις αγωνίες τους για το μέλλον.


Γιατί πίσω από τα «σόου» αντιπαράθεσης μεταξύ κυβέρνησης και ΝΔ, και οι δύο ευθυγραμμίζονται πλήρως με τις απαιτήσεις του ΣΕΒ και της ΕΕ, που για τους νέους σημαίνουν: Σήμερα πανάκριβη μόρφωση και γνώση με το σταγονόμετρο και αύριο εργασιακή ζούγκλα και ανασφάλεια. Κυβέρνηση και ΝΔ αναγνωρίζουν στη νεολαία ένα «δικαίωμα»: Να μην έχει δικαιώματα!

Γιατί οι φοιτητές βλέπουν τι γίνεται πέρα από τους τέσσερις τοίχους της σχολής τους και ανησυχούν για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, στη Μεσόγειο και στο Αιγαίο. Γιατί θέλουν να πουν ένα μεγάλο ΟΧΙ στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και την εμπλοκή της Ελλάδας σε αυτόν με ευθύνη της κυβέρνησης.

Μπροστά στις κάλπες, οι φοιτητές και σπουδαστές μπορούν όμως να δώσουν απάντηση σε όλα αυτά, ενισχύοντας την «Πανσπουδαστική ΚΣ», χαράζοντας άλλο δρόμο, για τις σπουδές και τη ζωή που τους αξίζει! Και έχει σημασία μέχρι την τελευταία στιγμή να μη χαθεί ούτε μία ψήφος ενίσχυσης της «Πανσπουδαστικής», ούτε μία ψήφος που θα κατατεθεί στην προσπάθεια ανασύνταξης του φοιτητικού κινήματος. Αυτό που χρειάζεται είναι την επόμενη μέρα των εκλογών ακόμα περισσότεροι φοιτητές να κάνουν δική τους υπόθεση την ενίσχυση του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών, τον αγώνα για τα σύγχρονα δικαιώματά τους.


Να σημειώσουμε ότι δικαίωμα ψήφου στις εκλογές έχουν τα εγγεγραμμένα μέλη των Συλλόγων, που ψηφίζουν με την επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας. Την ευθύνη για την ομαλή διεξαγωγή της διαδικασίας και την έκδοση των αποτελεσμάτων έχει η Εφορευτική Επιτροπή που ορίζεται σε κάθε Σύλλογο. Για τα αποτελέσματα ισχύει το σύστημα της απλής αναλογικής και τα λευκά ψηφοδέλτια καταμετρούνται στα έγκυρα.

Το βράδυ της Τετάρτης, στην ιστοσελίδα ekloges-spoudastes.gr θα αναρτώνται τα αποτελέσματα από κάθε Σύλλογο, μόλις τελειώνει η καταμέτρηση. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να μπαίνουν στην ιστοσελίδα με τα αποτελέσματα και μέσω συνδέσμου (link) από την ιστοσελίδα του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών (www.spoudastes.gr).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ