Τρίτη 15 Μάη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Το όνομα του κομμουνιστή δασκάλου Κώστα Παπλωματά στο 27ο Δημοτικό Περιστερίου

Σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 11 Μάη η εκδήλωση τιμητικής απόδοσης στο 27ο Δημοτικό Σχολείο, του ονόματος του κομμουνιστή δασκάλου και συνδικαλιστή Κώστα Παπλωματά.

Ο Κ. Παπλωματάς, γεννημένος το 1963, «έφυγε» από τη ζωή στις 18 Γενάρη του 2015, μετά από τροχαίο δυστύχημα. Από τα μαθητικά του χρόνια είχε οργανωθεί στην ΚΝΕ και αργότερα στο ΚΚΕ, στο οποίο έμεινε πιστός μέχρι το τέλος της ζωής του, αναλαμβάνοντας διάφορες υπεύθυνες θέσεις.

Στην εκδήλωση, που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του Συλλόγου Διδασκόντων του 27ου Δημοτικού Σχολείου, του σχολείου στο οποίο υπηρετούσε ο Κ. Παπλωματάς, παραβρέθηκαν μαζί με την οικογένειά του, αντιπροσωπεία της Ενωσης Γονέων Περιστερίου, της τοπικής ΚΟ του ΚΚΕ, ο δήμαρχος Χαϊδαρίου Μ. Σελέκος, καθώς και πλήθος συναδέλφων του και γονιών της περιοχής.

Στην εκδήλωση μίλησαν ο δήμαρχος Περιστερίου, η διευθύντρια του σχολείου Πάτρα Καραπλή, η Θεοδώρα Δριμάλα, μέλος του ΔΣ της ΔΟΕ, και ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της περιοχής.

Η Σοφία Κουμπή, πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ Περιστερίου «Ελλη Αλεξίου», του οποίου ο Κ. Παπλωματάς ήταν πρόεδρος μέχρι τον θάνατό του, μιλώντας στην εκδήλωση ανέφερε ότι ο τιμώμενος αποτελεί παράδειγμα για τη συνολική του στάση ζωής. «Τιμάμε τον Κώστα Παπλωματά γιατί ως δάσκαλος έδωσε τον καλύτερο εαυτό του για να χτίσει στη συνείδηση των μικρών μαθητών του την αξία της γνώσης και της μόρφωσης. Πρωτοπόρος και ανυποχώρητος μαχητής στους αγώνες για το δικαίωμα στη μόρφωση των παιδιών των λαϊκών οικογενειών!», ανέφερε μεταξύ άλλων. Και πρόσθεσε: «Πίστευε ακράδαντα πως ο αγώνας για μια πραγματικά λαϊκή παιδεία χωρίς περιορισμούς και διακρίσεις, για ολόπλευρη μόρφωση για όλα τα παιδιά, είναι στενά δεμένος με τον αγώνα για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Γι' αυτό και ορθώθηκε σαν κομμουνιστής δάσκαλος...».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ