Τρίτη 15 Μάη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Πλούσια δραστηριότητα για τα 100χρονα του ΚΚΕ
Στην Αττική

Το Σάββατο 19 Μάη:

-- Στις 7.30 μ.μ., στο Χαϊδάρι, στο ανοιχτό θέατρο δίπλα από την πύλη του στρατοπέδου, εκδήλωση αφιερωμένη στους 20 εκτελεσμένους της Πρωτομαγιάς του 1944, με τίτλο «Γράψαμε Ιστορία - Συνεχίζουμε. Θα νικήσουμε». Θα μιλήσει ο Νίκος Μαυροκέφαλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Θα υπάρχει έκθεση αρχειακού υλικού και θα ακολουθήσει μουσικοθεατρική παράσταση από το συγκρότημα της ΠΟ Δυτικής Αθήνας.

Την Κυριακή 20 Μάη:

-- Στις 7.30 μ.μ., στο Ιλιον, στο Αθλητικό Κέντρο Παλατιανής, εκδήλωση με τίτλο «100 χρόνια ΚΚΕ. Δύναμή μας η πρωτοπόρα θεωρία, η πρωτοπόρα δράση, για τον νέο κόσμο, το σοσιαλισμό». Θα μιλήσει ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, και θα ακολουθήσει μουσικό πρόγραμμα με το συγκρότημα της ΤΟ Δυτικών Συνοικιών.

-- Στις 7.30 μ.μ., στο Μπραχάμι, στην πλατεία Αρη Βελουχιώτη, εκδήλωση με τίτλο «100 χρόνια ΚΚΕ, Κόμμα μαχητικό και σύγχρονο, εμπνευστής και πρωτεργάτης στους αγώνες του λαού». Θα μιλήσει ο Θανάσης Παφίλης, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του Κόμματος. Θα υπάρχει έκθεση αφιερωμένη στα 100χρονα του ΚΚΕ και στα 50χρονα της ΚΝΕ, ενώ θα ακολουθήσει μουσικό αφιέρωμα.

-- Στις 8 μ.μ., εκδήλωση της ΤΕ Καλλιτεχνών, στο Μουσείο Μακρονήσου, με τίτλο «"Αν έζησες σαν κομμουνιστής, είσαι ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος του 20ού αιώνα" (Ν. Χικμέτ). Η διαμόρφωση της προσωπικότητας μέσα στην οργανωμένη ταξική πάλη».Θα μιλήσει η Βαγγελιώ Πλατανιά, Γραμματέας της ΤΕ Καλλιτεχνών, και θα προβληθεί η ταινία μικρού μήκους του Λάμπρου Λιαρόπουλου «Το άλλο γράμμα».

Σε άλλες πόλεις

Αύριο Τετάρτη, στις 8 μ.μ., οι ΚΟΒ Δ' Διαμερίσματος Θεσσαλονίκης διοργανώνουν ανοιχτή συγκέντρωση στο πάρκο Παπάζογλου (Αγ. Θεράποντα), με ομιλήτρια την Θεανώ Καπέτη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Την Πέμπτη 17 Μάη, στις 8 μ.μ., στο χώρο των παλιών φυλακών, η ΤΕ Τρικάλων οργανώνει εκδήλωση με θέμα «Η όξυνση των ανταγωνισμών στην περιοχή, η συμμετοχή της αστικής τάξης της χώρας για τη στρατηγική της αναβάθμιση και ο κίνδυνος εμπλοκής σε ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Η στάση του εργατικού και λαϊκού κινήματος». Θα μιλήσει ο Κώστας Αβραμόπουλος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί από ποιητικό και μουσικό αφιέρωμα στη φιλία των λαών και στον μεγάλο Τούρκο κομμουνιστή ποιητή Ναζίμ Χικμέτ.

Το Σάββατο 19 Μάη, η ΤΟ Πιερίας, στις 7.30 μ.μ., διοργανώνει πολιτική συγκέντρωση στην Κατερίνη, στην πλατεία Ελευθερίας, με ομιλητή τον Γιάννη Δελή, βουλευτή του ΚΚΕ.

Την Κυριακή 20 Μάη:

-- Στον Βόλο, στις 7.30 στο Αμφιθέατρο «Κορδάτος» (κτίριο Παπαστράτου, παραλία), εκδήλωση με τίτλο «Η επίδραση του ΚΚΕ στο μορφωτικό ρεύμα στο εργατικό κίνημα του Βόλου - Οι πρώτες δεκαετίες». Θα μιλήσει ηΑλέκα Παπαρήγα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής.

-- Στη Φλώρινα, στις 11 π.μ. στο Επιμελητήριο, εκδήλωση με θέμα «Οι ιμπεριαλιστικοί σχεδιασμοί στην περιοχή των Βαλκανίων. Το Μακεδονικό ζήτημα». Θα μιλήσει ο Νίκος Χριστάνης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ