Τρίτη 15 Μάη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΣΥΡΙΖΑ
Ανασύρουν ξανά τα κάλπικα διλήμματα

Δίνοντας το στίγμα της κυβερνητικής προπαγάνδας του επόμενου διαστήματος, στο οποίο Μαξίμου και Κουμουνδούρου προσδίδουν χαρακτηριστικά άτυπης προεκλογικής περιόδου, ο Αλ. Τσίπρας ανέσυρε κάλπικες διαχωριστικές γραμμές, υποστηρίζοντας στη συνεδρίαση της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ το περασμένο Σάββατο ότι «η έξοδος απ' τα μνημόνια και την επιτροπεία» σηματοδοτεί «μια μεγάλη τομή για τη χώρα» και ότι «οι διαχωριστικές γραμμές μετατοπίζονται πια ανάμεσα στην πρόοδο και στη συντήρηση».

Παρουσίασε μάλιστα προωθούμενες αλλαγές και προσαρμογές στο αστικό κράτος και στους θεσμούς του, ώστε καλύτερα να ανταποκρίνονται στις ανάγκες του κεφαλαίου, ως το αποδεικτικό υποτίθεται της τοποθέτησης του ΣΥΡΙΖΑ στην πλευρά της «προόδου», ισχυριζόμενος ότι «η νέα περίοδος ανοίγει μεγάλες δυνατότητες για τη χώρα. Μεγάλες θεσμικές, προοδευτικές μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη ο τόπος πρέπει να δρομολογηθούν», όπως ο «Κλεισθένης», η αλλαγή των εκλογικών περιφερειών, η συνταγματική μεταρρύθμιση, και συμπληρώνοντας: «Το μέτωπό μας δεν θα είναι μόνο η δημοσιονομική εξυγίανση, αλλά και η εξυγίανση και ανάκτηση της εμπιστοσύνης σε όλο το θεσμικό πλαίσιο».

Ο πρωθυπουργός υπέδειξε στον κομματικό μηχανισμό «να κινητοποιήσει από τώρα όλες του τις δυνάμεις για τη δημιουργία πλατιών, προοδευτικών συνεργασιών σε τοπικό επίπεδο. Με μέτωπο στον νεοφιλελευθερισμό. Με μέτωπο στον ακροδεξιό λαϊκισμό», να ριχτεί δηλαδή στη μάχη της διάδοσης των κάλπικων διαχωριστικών γραμμών που συγκαλύπτουν τη στρατηγική σύμπλευση των δυνάμεων της αστικής διαχείρισης στη βάση των προταγμάτων του κεφαλαίου.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δ. Τζανακόπουλος, διέψευσε πάντως («Thessnews») την εντεινόμενη φημολογία περί πρόωρων εκλογών, ισχυριζόμενος ότι οι εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους και ως ένδειξη αποκατάστασης της πολιτικής σταθερότητας, ενώ υποστήριξε σε ό,τι αφορά τις εκλογές για την Τοπική Διοίκηση τις συνθέσεις και συγκλίσεις, δυνατότητα που, όπως είπε, «έρχεται ξανά στο προσκήνιο, μέσα από την απλή αναλογική (...) εγγύηση για την πλουραλιστική διακυβέρνηση σε επίπεδο δήμων και περιφερειών».

Τα ζητήματα αυτά, των αλλαγών στην Τοπική Διοίκηση, των εκλογών και όλα τα άλλα που απασχολούν την επικαιρότητα, μεταξύ των οποίων και το Σκοπιανό καθώς θα έχουν μεσολαβήσει εξελίξεις, θα κληθεί να εξετάσει και η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, που αναμένεται να συνεδριάσει το Σαββατοκύριακο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ