Πέμπτη 1 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
Στο στόχαστρο οι λαοί
ΡΩΣΙΑ
«Πολυεπίπεδες» οι επαφές του Στρο στη Μόσχα...

ΜΟΣΧΑ.-

Μεταφέροντας την επίσημη πρόσκληση του Βρετανού πρωθυπουργού προς το Ρώσο Πρόεδρο, Βλαντίμιρ Πούτιν, ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας, Τζακ Στρο, μετέβη χτες στη Μόσχα πραγματοποιώντας σειρά επαφών με κυβερνητικούς αξιωματούχους με βασικά ζητήματα, την «αντιτρομοκρατική συνεργασία», τον πόλεμο στο Αφγανιστάν αλλά και την προοπτική των σχέσεων της Μόσχας με ΕΕ και ΝΑΤΟ...

Ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, αναφερόμενη στη συνάντηση Τζακ Στρο-Ιγκορ Ιβανόφ (που έγινε πριν αναχωρήσει ο τελευταίος για την Ουάσιγκτον προκειμένου να προετοιμάσει το έδαφος για την επικείμενη επίσκεψη του Προέδρου Πούτιν στις ΗΠΑ), καταχωρούσε την επίσκεψη του Βρετανού υπουργού Εξωτερικών στη Μόσχα στο «πλαίσιο του εντατικού πολιτικού διαλόγου που αντανακλά το υψηλό επίπεδο των διμερών σχέσεων»... Σύμφωνα με την ανακοίνωση, τα θέματα που συζήτησαν χτες οι υπουργοί Στρο-Ιβανόφ «εστιάστηκαν» στο Αφγανιστάν, στις εξελίξεις που σημειώνονται στη Μέση Ανατολή, στα Βαλκάνια, στο Ιράκ, αλλά και στις προετοιμασίες για την, εν ευθέτω χρόνω, επίσκεψη του Προέδρου Πούτιν στο Λονδίνο... Στην ίδια ανακοίνωση υπήρξε και η ακόλουθη υποσημείωση: Οι Στρο-Ιβανόφ έδειξαν «σημαντική προσοχή στις σχέσεις της Ρωσίας με την ΕΕ και το ΝΑΤΟ και στις προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης των διμερών σχέσεων σε διαφορετικούς τομείς».

Ο δε Ιγκορ Ιβανόφ, λίγο πριν συναντηθεί με τον Βρετανό ομόλογό του, παρατηρούσε πως ο «στενός και καρποφόρος διάλογος ανάμεσα σε Μόσχα και Λονδίνο έχει γίνει τελευταία πολύ περισσότερο ενεργός».

Και ο Αρμιτάζ στη Μόσχα...

Ο Τζακ Στρο δεν ήταν χτες ο μόνος δυτικός αξιωματούχος στη Μόσχα. Ακολούθησε η επίσκεψη του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Ρίτσαρντ Αρμιτάζ. Σύμφωνα με το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο ΙΝΤΕΡΦΑΞ, ο Αρμιτάζ επρόκειτο, αργότερα χτες βράδυ, να συναντηθεί με τον πρώτο αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών, Γιατσεσλάφ Τρούμπνικοφ, και μέλη της «ρωσο-αμερικανικής ομάδας εργασίας» για το Αφγανιστάν, για να συζητήσουν τις «διεθνείς προσπάθειες καταπολέμησης της παγκόσμιας τρομοκρατίας», αλλά και για διαβουλεύσεις σε σχέση με τη μελλοντική κυβέρνηση... στο Αφγανιστάν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ