Πέμπτη 1 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
Στο στόχαστρο οι λαοί
ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΑΜΥΝΑΣ ΚΑΙ ΤΥΠΟΥ
«Δεν υφίσταται θέμα» αποστολής Ελλήνων, αλλά...

Στις χτεσινές αναφορές της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα, σχετικά με το θέμα της αποστολής Ελλήνων στρατιωτικών στο Αφγανιστάν, απάντησε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Γ. Παπαντωνίου, μέσω ολιγόλογης γραπτής δήλωσής του, που διανεμήθηκε από το Γραφείο Τύπου του υπουργείου. Σ' αυτήν αναφέρεται: «Δεν υφίσταται κανένα απολύτως θέμα αποστολής Ελληνικών Δυνάμεων στο Αφγανιστάν».

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, μόλις πληροφορήθηκε την παραπάνω δήλωση, παρατήρησε: «Στρατεύματα δε σκέφτονται να στείλουν, στρατιωτικούς σκέφτονται; Σ' αυτό ο κύριος Παπαντωνίου δεν απάντησε».

Πάντως, η δήλωση αυτή του υπουργού Αμυνας καθόλου καθησυχαστική δεν είναι, καθώς δεν αποκλείει τίποτε και περιορίζεται στο να πει ότι «δεν υφίσταται θέμα», δηλαδή προς το παρόν, πράγμα που σημαίνει ότι αύριο μπορεί να υπάρχει άλλη στάση. Να σημειώσουμε, επίσης, ότι πριν δύο βδομάδες ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου, για το ίδιο θέμα, από την Κωνσταντινούπολη όπου βρισκόταν, είχε δηλώσει ότι «δε μας έχει ζητηθεί, αλλά δεν έχουμε πει και όχι», ενώ ο πρώην υπουργός Εθνικής Αμύνης Ακης Τσοχατζόπουλος κατ' επανάληψη είχε δηλώσει πως «θα εκπληρώσουμε στο ακέραιο τις υποχρεώσεις μας που απορρέουν από την ενεργοποίηση του άρθρου 5 του ΝΑΤΟ».

Για το ίδιο θέμα ρωτήθηκε χτες και ο υπουργός Τύπου Χρ. Πρωτόπαππας, ο οποίος, ...ξεπερνώντας και τις τοποθετήσεις των αρμοδίων υπουργών, δήλωσε: «Κατ' επανάληψη έχουμε πει ότι δεν υφίσταται τέτοια περίπτωση, δε θα συμμετάσχει η Ελλάδα στις στρατιωτικές επιχειρήσεις στο Αφγανιστάν».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ